Ένα βίντεο κλιπ για την αποδοχή ενός τρανς ατόμου από την οικογένειά του

25/07/2019
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Με την ιστορία ενός τρανς ατόμου και την αποδοχή του από την οικογένειά του καταπιάνεται το βίντεο κλιπ για το νέο τραγούδι της Κατερίνας Ροδοκανάκη, με την συμμετοχή της γνωστής Youtuber, Νεφέλη ampa.

Η δημιουργός του γραφεί αναφορικά με το βίντεοκλιπ τα εξής:

“Η κοινωνία έχει χάσει μαζί με τον ρυθμό της, τις αξίες, την αγάπη, την κατανόηση, την υπομονή, την αλληλεγγύη και πάει λέγοντας. Η νεολαία δεν έχει τίποτα να χάσει γιατί δεν είχε μείνει και τίποτα έτσι και αλλιώς και τα όμορφα χρόνια δεν τα γνώρισαν ποτέ ,έτσι και αλλιώς. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας παρακολούθησαν τον κόσμο τους να βουλιάζει καθώς εκείνοι χάνουν κάθε ίχνος ευτυχίας ,αφού στην τελική ήταν απλά θεατές της καταστροφής τους. Ίσως και όχι. Ίσως να έβαλαν και εκείνοι το χεράκι τους. Το μόνο σίγουρο όμως , μπορούμε να πούμε πως είναι το γεγονός ότι τα παιδιά προσπαθούν να γίνουν οι ήρωες της γενιάς τους και οι γηραιότεροι έπαψαν να τους ακούν, έχουν τα δικά τους και ζουν με άκρως διαφορετικά δεδομένα. Είναι γιατί εμείς ( οι νέοι ) δεν είδαμε ποτέ πως είναι να σε ξεγελούν; Ίσως είμαστε στον δικό μας κόσμο, ίσως κάνουμε ασυλόγιστα όνειρα. Ίσως και οι μεγάλοι δεν φταίνε , έχουν κουραστεί, μα εμείς θα κουραστούμε ακόμα περισσότερο, όσο θα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα σπασμένα των προηγούμενων. Και θα τα καταφέρουμε στο τέλος, γαμώτο. Γιατί αν η κοινωνία δεν φρόντισε για εμάς και οι δικοί μας φθάρθηκαν, γεμίσαμε με πείσμα και προσμονή.

Έτσι , με αυτή τη σκέψη γράφω τρεις μικρές ιστορίες. με απασχολούν ιδιαίτερα. Και οι τρεις εξίσου πολύ.

Μιας παρέας 18χρονων σπουδαστών που έχουν όλη τους τη ζωή μπροστά, η αληθινή φιλία δυσεύρετη , μα σε εκείνοι στάθηκαν τυχεροί, τουλάχιστον σε αυτό . Αργότερα ο κάθε ένας θα πάρει τον δρόμο του, για να επιβιώσει, οι επιλογές είναι ελάχιστες και θα δυσκολευτούν πολύ μέχρι να βρει ξανά ο ένας τον άλλο.

Μίας οικογένειας Ελλήνων, που μεγαλώνει ένα transgender κορίτσι. Μάλλον, που αρνείται να μεγαλώσει το transgender παιδί της. Δεν θέλει να ακούσει, ούτε να δει. Ο κόσμος είναι κακός και λανθασμένα αποστασιοποιούν τον εαυτό τους από αυτόν τον τίτλο οι ίδιοι οι γονείς της νεαρής. Θα πάρει χρόνο να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα του θέματος , τον πόνο του παιδιού, πόσο το αγαπούν, πως δεν είναι μια αρρωστημένη σκέψη ή προσωπική επιλογή.

Ενός άστεγου ζευγαριού που η αγάπη τους κρατάει ζωντανούς μέχρι που το ένα μέλος (ο άνδρας) , αρπάζει την ευκαιρία κατι καλύτερο , αναιρώντας τις αξίες του δεσμού τους. Η γυναίκα θα αντιμετωπίσει το νόμο , την διαφθορά και τη θλίψη ενώ ο άνδρας διασχίζει την δεδομένη πορεία της ζωής. Όταν βρεθούν θα θυμηθούν πως κάποτε αγαπήθηκαν πολυ.”

Ακούστε το τραγούδι και συγκινηθείτε μαζί μας.




Δες και αυτό!