Συνεχίζονται οι απολογίες χρυσαυγιτών για τη δολοφονία Φύσσα

22/07/2019
από

Με την απολογία του Σταύρου Σαντοριναίου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Στ. Σαντοριναίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του, εκτός από τον Μάριο Αναδιώτη. Απέδωσε το γεγονός ότι βρίσκεται κατηγορούμενος στη φιλία του με τον Αναδιώτη, με τον οποίο αντάλλαξαν επτά κλήσεις μεταξύ 23:52 και 00:27 το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλούσαν όπως κάθε βράδυ για να βγάλουν βόλτα τα σκυλιά, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να βρεθούν καθώς ο Αναδιώτης πήγε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (σ.σ. ο Αναδιώτης έχει καταθέσει ότι έφτασε εκεί, την ώρα που έφτανε και το ασθενοφόρο με τον Π. Φύσσα, επειδή πέθανε η γιαγιά ενός φίλου του).

Ο Σαντοριναίος πληροφορήθηκε, όπως είπε, από τον Αναδιώτη ότι «έγινε κάτι στο Κερτασίνι, μαχαιρώθηκαν για ομάδες» και μετέβη ο ίδιος στο σημείο να δει, περίπου μισή ώρα μετά τη διολοφονία, όπου είδε κόσμο συγκεντρωμένο, αλλά δεν έμαθε κάτι περισσότερο.

Τελικά, όπως υποστήριξε, έμαθε την επόμενη μέρα τι είχε συμβεί, από τη μητέρα του, η οποία είδε στην τηλεόραση ότι «χρυσαυγίτες σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα».

Σε εξέλιξη είναι η απολογία του Γ. Σκάλκου, τον οποίο ο συγκατηγορούμενός του Γ. Δήμου έχει περιγράψει ως το άτομο με τον οποίο ήταν μαζί εκείνο το βράδυ και έφτασαν μαζί έξω από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, όπου, σύμφωνα με τον Δήμου, είδαν το τάγμα εφόδου να αναχωρεί με προορισμό το Κερατσίνι.

Απόντες οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι Καζαντζόγλου και Καλαρίτης, με τη συνήγορό τους να υποστηρίζει ότι δέχτηκαν επίθεση κατά την αποχώρησή τους από τη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού μετά την απολογία του Γ. Πατέλη αλλά και έξω από το Εφετείο μετά την απολογία του Γ. Ρουπακιά.

Ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί καμία επίθεση εναντίον των κατηγορουμένων παρά μόνο ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα και κατηγορουμένων και συνηγόρων τους, μετά την απολογία του Γ. Πατέλη, λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας, η οποία διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά και έληξε με την παρέμβαση ψυχραιμότερων.

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!