Χείμαρρος μίσους σε βάρος λεσβιακού ζευγαριού στη Βαρκελώνη

12/07/2019
από

“Με αηδιάζει να σας βλέπω να φιλιέστε” φώναζε έξαλλη ομοφοβική γυναίκα σε δύο λεσβίες κοπέλες στο μετρό της Βαρκελώνης.

Ομοφοβική γυναίκα εκφοβίζει και στρέφει έναν χείμαρρο ομοφοβικής κακοποίησης σε ένα λεσβιακό ζευγάρι σ’ ένα βαγόνι του μετρό της Βαρκελώνης, όταν τις είδε να ανταλλάσσουν ένα φιλί.

Το περιστατικό αναγράφτηκε σε βίντεο από την Κάρλα Γκάλεν, η οποία συγκλονίστηκε από το ότι δέχτηκε όλον αυτόν τον χείμαρρο μίσους. Έγραψε στα social media:

«Την Τετάρτη το απόγευμα, η σύντροφός μου κι εγώ υπέστη ομοφοβική επίθεση στο μετρό. Μια γυναίκα μας προσέβαλλε και μας επιτέθηκε, επειδή φιληθήκαμε. Το βίντεο δείχνει την επιτιθέμενη, η οποία είχε και καρότσι με μωρό, να αποκαλεί τα ζευγάρια λεσβιών “dykes” και ‘c***suckers’ . Όταν κατάλαβε ότι καταγράφεται, κινήθηκε προς το μέρους μας φωνάζοντας, “Dyke, dyke τι νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις με αυτό το βίντεο;”

Στη συνέχεια έκανε μία προσβλητική χειρονομία και για άλλη μία φορά είπε ότι έπρεπε να ντρέπονται που φιλήθηκαν σε δημόσιο χώρο. Μάλιστα, μέσα στην έκρηξή της αναφέρθηκε και στον gay αδελφό της αποκαλώντας τον «fa *** t» :

“Με αηδιάζετε, έχω έναν gay αδελφό, αλλά δε φιλιέται μπροστά μου, επειδή με σέβεται.” 

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε, όταν άκουσε τις κοπέλες να μιλούν μεταξύ τους στην καταλανική γλώσσα: “Α, είστε και Καταλανές!”

Μία από τις κοπέλες απάντησε: “Α, κι εσύ είσαι και ομοφοβική και ρατσίστρια” , με την μαινόμενη γυναίκα και απαντά: “Ναι! Και;” .

Συνέχισε να λέει, ότι αν οι δύο κοπέλες ήθελαν σεβασμό, έπρεπε πρώτα να σεβαστούν την ίδια και προσπάθησε να αρπάξει το κινητό της μίας με την προειδοποίηση: “Σταματήστε να με τραβάτε βίντεο, αλλιώς θα σας πάρω το κινητό.” Όταν απέτυχε να κάνει την κοπέλα να σταματήσει να καταγράφει το περιστατικό, πήρε στα χέρια της το δικό της τηλέφωνο και φώναξε: “Ησυχία απ’ όλους!” Η έκρηξή της συνεχίστηκε για τουλάχιστον ένα λεπτό ακόμη, μέχρι που ένας άνδρας επιβάτης παρενέβη και της είπε να «εκφράσει με σεβασμό τη γνώμη της» .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο κοπέλες έχουν καταθέσει καταγγελία στην αστυνομία της Καταλονίας και στο Παρατηρητήριο κατά της ομοφοβίας, και, επίσης, ενημέρωσαν την Εισαγγελική Υπηρεσία για το Μίσος και τις Διακρίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ερευνά το περιστατικό. Δεν είναι σαφές εάν έχει εντοπιστεί η επιτιθέμενη.




Δες και αυτό!