“Ο υπερπληθυσμός των φυλακών οδηγεί σε ομοφυλόφιλους και λεσβίες»

09/07/2019
από

«Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ομοφυλοφίλων και λεσβιών» , δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδονησίας.

Καθώς ο υπερπληθυσμός στο σωφρονιστικό σύστημα της Ινδονησίας αγγίζει κρίσιμα επίπεδα, ο δημόσιος υπάλληλος, που είναι υπεύθυνος για την εποπτεία του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, Liberti Sitinjak, έκανε μία τραγική ομοφοβική δήλωση λέγοντας ότι ο υπερπληθυσμός των φυλακών θα οδηγήσει σε «ομοφυλόφιλους και λεσβίες» κι ότι οι τρόφιμοι έχουν κάνει «αποκλίνουσες» πράξεις μεταξύ τους.

Ο Sitinjak μίλησε για τις φυλακές στη Δυτική Ιάβα, μια επαρχία της Ινδονησίας στο δυτικό τμήμα της νήσου της Ιάβας, ανέφερε το Detik.

«Έτσι είναι, (υπερπληθυσμός) καταλήγει κάποιο πόδι να αγγίζει ένα άλλο, ένα κεφάλι που συναντά ένα άλλο και σε σώματα που έρχονται κοντά» , δήλωσε ο Sitinjak προσθέτοντας ότι:

«Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ομοφυλοφίλων και λεσβιών» .

Σύμφωνα με τον Liberti, οι φυλακές της επαρχίας έχουν την ικανότητα να κρατούν 15.658 κρατούμενους,αλλά σήμερα κρατούνται 23.681.

Πολλοί νομοθέτες και αναλυτές καταδεικνύουν τον ποινικό κώδικα της χώρας ως τον λόγο.
Το 2009, η κυβέρνηση εισήγαγε υποχρεωτικές τριετείς ποινές φυλάκισης για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, κάτι που έχει οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό φυλακισμένων ατόμων.
Στην πραγματικότητα, περίπου το 60% του πληθυσμού των φυλακών της επαρχίας είναι παραβάτες που σχετίζονται με τις ναρκωτικές ουσίες.

Κι ενώ η ιδέα μιας αιώρας μπορεί να ακούγεται χαλαρωτική για κάποια άτομα, είναι η καθημερινή πραγματικότητα για κάποιες/ους κρατούμενες/ους. Φωτογραφίες του Κέντρου κράτησης Bagansiapiapi στο Riau παρουσιάζουν μία ζοφερή κατάσταση με ανθρώπους να κοιμούνται ακόμη και στο πάτωμα.




Δες και αυτό!