Τι σημαίνει η εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής για την έκβαση της δίκης

09/07/2019

Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί πια κοινοβουλευτικό κόμμα!

Μπορεί βέβαια αρκετοί από τους ψηφοφόρους της να έχουν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα (με χαμηλότερο δείκτη προβολής φασισμού) αλλά η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος, η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή.

Πρόκειται για πικρό καρπό της στρατηγικής κωλυσιεργίας που ακολούθησε η υπεράσπιση τον τελευταίο χρόνο.

Ο μόνος, μάλιστα, που θα προσέλθει στο δικαστήριο να απολογηθεί διατηρώντας τη βουλευτική ιδιότητα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός, ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Πέρα απ΄αυτό, η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα σημάνει νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, καθώς θα παύσουν οι μηνιαίες βουλευτικές αποζημιώσεις, θα διακοπούν οι συμβάσεις των επιστημονικών συνεργατών και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δεκάδες μετακλητοί υπάλληλοι που περιφέρονται στις εκδηλώσεις.

Οι συνεδριάσεις της δίκης της Χρυσής Αυγής έχουν διακοπεί εξαιτίας της εκλογικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, η οποία ισχύει μέχρι και τις 12 Ιουλίου.

Την Τετάρτη, 17/7/2019, καλείται να απολογηθεί ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γεώργιος Πατέλης, ο οποίος κανονικά θα απολογούταν στις 28/6/2019 αν δεν είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο στη δικάσιμο της προηγούμενης ημέρας.

Ο φασισμός λιποθυμά όταν δικάζεται

Ο Πατέλης κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παυλου Φύσσα. Αμέσως μετά κατηγορείται ο Γ. Ρουπακιάς που θα απολογηθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Αυτή η δίκη είναι ιστορική για πολλούς λόγους αλλά πρέπει να φτάσει στο τέλος της κυρίως για έναν. Για την οριστική καταδίκη του φασισμού και των εκφραστών του!

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!