Κρεσέντο ρατσισμού και ομοφοβίας από τον Αλέξη Κούγια

07/07/2019

Καλεσμένος στην πολιτικό πάνελ του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος επιδόθηκε σε κρεσέντο ρατσισμού και ομοφοβίας, αφού υποστήριξε ότι η ψήφος των Ρομά, των φυλακισμένων, των μεταναστών και των ΛΟAΤΚΙ+ (σ.σ. για τον ίδιο άτομα με ιδιαιτερότητες) έχουν λιγότερη αξία απ΄αυτή της υπόλοιπης κοινωνίας.

Οι δηλώσεις του έκαναν έξαλλο τον παρουσιαστή, Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως “φασιστικές και χρυσαυγίτικες”.

Κάποιες από τις φασιστικές δηλώσεις του: 

“Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που τον ψήφισαν. Αν τελικά είναι οι Ρομά, αν τελικά είναι οι άνθρωποι με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν είναι τελικά οι λαθρομετανάστες.

Είναι μειωμένης ανεξαρτησίας σε σχέση με την ψήφο. Διαφορετικά ψηφίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο επιστήμονας Έλληνας πολίτης.

Εάν η αισθητική της αριστεράς είναι οι Ρομά, είναι οι ιδιαιτερότητες… δεν είναι το ίδιο να έχεις για ψηφοφόρο το ανεξάρτητο, τον ελεύθερο επαγγελματία. 

Οι άνθρωποι με τις ιδιαιτερότητες. Αυτοί είναι οι ψηφοφόροι σας. Οι γκέι και οι Ρομά.”

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!