4+1 δηλώσεις της ΝΔ για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που δεν μπορώ να ξεχάσω

05/07/2019

Από την “κολλητική ασθένεια” του Γεράσιμου Γιακουμάτου μέχρι τους “εξωγήινους” του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ έχει μια μεγάλη ιστορία στη χρήση ομοφοβικού και τρανσφοβικού λόγου.

Εγώ, πάντως, δεν μπορώ να ξεπεράσω με τίποτα τις παρακάτω δηλώσεις!

1) Γεράσιμος Γιακουμάτος: “Η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια”

 «Όταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων, και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια»

2) Στέργιος Γιαννάκης: “Αν αυτές οι καταστάσεις ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός δεν θα δημιουργούσε τον Αδάμ και την Εύα.. αλλά τον Αδάμ και τον…Γιώργο”

«Με δεδομένο τον σεβασμό στην προσωπική ζωή του καθενός και της καθεμιάς, όπως και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, καλούμαστε να υιοθετήσουμε την δυνατότητα αλλαγής φύλου από το 14ο έτος της ηλικίας, χωρίς ιατρικές και ψυχιατρικές βεβαιώσεις, παρά μόνον με μία απλή αίτηση στο Ειρηνοδικείο, θέση επιστημονικώς και ηθικώς απαράδεκτη. Αν αυτές οι καταστάσεις ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός δεν θα δημιουργούσε (όπως μαθαίναμε στο σχολείο) τον Αδάμ και την Εύα.. αλλά τον Αδάμ και τον…Γιώργο».

3) Ντόρα Μπακογιάννη: «Βρίσκω αντιαισθητικό το θέαμα των gay γάμων»

“Ο γάμος, σαν θεσμός, υπήρχε από παλιά προκειμένου να δημιουργήσουν οι άνθρωποι οικογένειες και να κάνουν παιδιά. Βρίσκω αντιαισθητικό το θέαμα των gay γάμων”

4) Κυριάκος Μητσοτάκης: “Του το είπε ένας εξωγήινος”

«Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν απ΄αυτούς τους γιατρούς για να μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος. Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα νέο παιδί, το οποίο τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου του, επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Πραγματική ιστορία.»

Για το τέλος, το καλύτερο…

5) Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις

Στα πλαίσια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πλειοψηφικής αντιμετώπισης. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την υπερψήφιση επί της αρχής του Σ/Ν για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου και την επίσημη δημοσίευση των θέσεων του κόμματος για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα πριν από τις εκλογές. Τέλος, επεσήμανε πως ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ δεν θα είναι ανεκτές και θα αντιμετωπίζονται πλέον άμεσα με πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως θα πραγματοποιηθούν εσωτερικές εκπαιδεύσεις των στελεχών της ΝΔ σε θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 


Κεντρική εικόνα: σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!