Ορίστηκε η δίκη των βιαστών 17χρονης τρανς κοπέλας από το Βέλγιο

04/07/2019
από

Οι τρεις άνδρες από το Βέλγιο, που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό τρανς 17χρονης έφηβης τον Ιούνιο του 2018, θα δικαστούν και αναμένεται να αντιμετωπίσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο ομαδικός βιασμός της έφηβης τρανς κοπέλας έγινε το πρώτο βράδυ που είχε βγει με την παρέα της και που γιόρταζε την πρώτη της νύχτα ως τρανς γυναίκα.

Το περιστατικό συνέβη στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην Αμβέρσα. Η 17χρονη βγήκε με την παρέα της για πρώτη η φορά σε ένα gay κλαμπ, το Red & Blue, στις 22 Ιουνίου 2018.
Η έφηβη ανέφερε ότι παρενοχλήθηκε από έναν 34χρονο άντρα, ο οποίος την ακολούθησε μέχρι έξω, όταν βγήκε για να πάρει λίγο φρέσκο αέρα. Ο άντρας αυτός, μαζί με άλλους δύο, ηλικίας 24 και 25 ετών, την ανάγκασαν να μπει σ’ ένα ταξί, ενώ εκείνη ήταν μπερδεμένη για το τι συνέβαινε, αναφέρει η Metro.

Η έφηβη ανέφερε ακόμη, ότι ένας από τους άντρες άρχισε να τη χτυπά. Στη συνέχεια τη μετέφεραν σε ένα διαμέρισμα στην επαρχία Deurne, όπου εκεί βιάστηκε στη σειρά κι από τους τρεις. Η ίδια κατάφερε να δραπετεύσει τραυματίζοντας με δάγκωμα το πέος του ενός, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Ο δικηγόρος της κοπέλας είπε: “Η πελάτης μου είναι τρανς άτομο. Εκείνη η νύχτα ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε έξω να διασκεδάσει ως γυναίκα, κάτι που κάνει τα γεγονότα ακόμη πιο σοβαρά.”

Ο ίδιος ζήτησε αποζημίωση ύψους 7.052 £ που θα καταβληθεί από τους τρεις βιαστές. Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς ζήτησαν ποινές φυλάκισης έξι ετών για τον καθέναν. Οι τρεις βιαστές αρχικά είπαν στην αστυνομία ότι δεν ήταν καν στο Red & Blue, μετά αρνήθηκαν ότι ήρθαν σε επαφή με την κοπέλα και τελικά άλλαξαν την ιστορία τους, όταν η αστυνομία εντόπισε γενετικό υλικό και των τριών στο σώμα της κοπέλας, σύμφωνα με την αναφορά των αρχών.

Ο δικηγόρος του 34χρονου δήλωσε: «Ο πελάτης μου δεν αρνείται πλέον ότι οι σεξουαλικές πράξεις συνέβησαν, αλλά δε συνέβησαν ενάντια στη βούληση του θύματος» . Οι άλλοι δύο βιαστές αρνούνται, επίσης, ότι βιάσαν την έφηβη κοπέλα, λέγοντας ότι το σεξ ήταν συναινετικό.

Η δίκη ορίστηκε για τις 11 Ιουλίου του 2019.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!