Το πιο μικρό Pride του κόσμου είναι φτιαγμένο από Lego

27/06/2019
από

Κατά την καταγραφή των πιο cool Pride που γίνονται φέτος σε όλον τον κόσμο, πιθανά κανείς δε σκέφτηκε να συμπεριλάβει και αυτό της LEGOLAND.

Όμως, το Κέντρο Ανακαλύψεων της LEGOLAND στο Westchester της Νέας Υόρκης το έκανε για την 50ή επέτειο των Stonewall Riots και δημιούργησε αυτό που ονομάζει το μικρότερο Pride του κόσμου.

Πρόκειται για ένα μικρό αντίγραφο του Pride της NYC φτιαγμένο από Lego με τις λέξεις “Pride” και “Love” γραμμμένες και με την πινακίδα του Stonewall.

Αναμφισβήτητα εμφανίστηκαν (σ.σ. αλίμονο) ορισμένοι επικριτές ισχυριζόμενοι ότι ένας χώρος για παιδιά δεν είναι μέρος για μια επίδειξη της LGBTIQ υπερηφάνειας, δήλωσε ο Nicholas Hurst, υπεύθυνος μάρκετινγκ της LEGOLAND, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του και ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί μ’ αυτό.

“Το παιχνίδι είναι ένας καθολικός τρόπος για να συνδέετε κάθε παιδί και οικογένεια” , δήλωσε ο Hurst. “Το Κέντρο Ανακαλύψεων του LEGOLAND φροντίζει πραγματικά ότι όλα τα παιδιά μπορούν να έρθουν και να μην υπάρχει κανένα στίγμα, απλά να είναι εκεί για να περάσουν αξέχαστα με την οικογένεια και τους φίλους τους”.

Η μικρότερη παρέλαση υπερηφάνειας του κόσμου χρειάστηκε περίπου 25 ώρες και 60.000 Lego για να δημιουργήσει.

Ο κύριος οικοδόμος της Willis Reifsnyder μοιράστηκε τις σκέψεις του με το NBC New York, λέγοντας ότι κάθε κομμάτι Lego “είναι μοναδικό, είναι σημαντικό και εξυπηρετεί έναν σκοπό … να δημιουργήσει μια τέτοια ζωντανή τέχνη” .




Δες και αυτό!