Πρίγκιπας Ουίλιαμ: “Δεν με ανησυχεί αν θα είναι gay το παιδί μου, με ανησυχεί το πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι”

27/06/2019
από

Για το πώς θα αντιδρούσε αν ανακάλυπτε πως κάποιο από τα παιδιά του είναι gay, μίλησε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Albert Kennedy Trust που εργάζεται με νέα άστεγα παιδιά της LGBT κοινότητας.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επισκέπτεται κέντρο LGBTI νέων άστεγων

«Ήταν κάτι που είχα σκεφτεί από την πρώτη στιγμή που έγινα γονέας, αλλά εξαιτίας της οικογένείας μου και της θέσης μας, αυτή η σκέψη με κάνει λίγο νευρικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος τόνισε ότι θα στήριζε τα παιδιά του όποια απόφαση και να έπαιρναν σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

«Νομίζω ότι αρχίζει κανείς να σκέφτεται αυτή την ερώτηση όταν γίνεται γονιός και προφανώς, δεν έχω κανένα πρόβλημα μ’ αυτό. Για ένα πράγμα θα ανησυχούσα – ειδικά με τους ρόλους που έχουν τα παιδιά μου: πώς θα γίνει αυτό αποδεκτό και κατανοητό», ανέφερε εκφράζοντας ποιες θα ήταν οι ανησυχίες του και λέγοντας πως είναι ένα θέμα που έχουν συζητήσει με τη σύζυγό του Kate Middleton: «Νομίζω ότι η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για τα πάντα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι πρέπει να μιλάμε και να είμαστε σίγουροι ότι θα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και το πώς θα ανταποκριθούμε σε μια τέτοια περίπτωση. Δεν με ανησυχεί αν θα είναι gay, με ανησυχεί το πώς θα αντιδράσουν όλοι οι άλλοι και πώς θα το αφομοιώσουν, αλλά και η πίεση που θα τους ασκηθεί».




Δες και αυτό!