Είναι gay το γιγαντιαίο καλαμάρι που κατέγραψε η κάμερα;

26/06/2019
από

Επιστήμονες εντόπισαν γιγαντιαίο καλαμάρι, περίπου εκατό μίλια νοτιοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, αναφέρουν οι New York Times.

Η καταγραφή των εικόνων ενός γιγαντιαίου καλαμαριού είναι εξαιρετικά σπάνια – τόσο σπάνια, που οι ερευνητές έχουν καταφέρει να καταγράφουν στον φακό το εν λόγω ασπόνδυλο να στροβιλίζεται στο φυσικό του περιβάλλον, μόνο δύο φορές στο παρελθόν. Ένα θαύμα στ’ αλήθεια!

“Οι επιστήμονες άρχισαν να φωνάζουν από ενθουσιασμό” , δήλωσε στους Times, ο Edie Widder, ιδρυτής της Ένωσης Έρευνας και Διατήρησης του Ωκεανού.

Λίγο μετά την παρατήρηση της Τρίτης, η ομάδα του Widder ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το κεφαλόποδο, που είχαν εντοπίσει, ήταν πράγματι ένα γιγαντιαίο καλαμάρι. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα μωρό γιγαντιαίο καλαμάρι περίπου 10 πόδια μακρύ.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με το globalanimal.org έχουν καταλήξει στο ότι τα αρσενικά γιγαντιαία καλαμάρια της βαθιάς θάλασσας, δεν επιδεικνύουν μόνο έλξη προς τα θηλυκά, αλλά και προς το ίδιο φύλο και μάλιστα το ίδιο συχνά. Μάλιστα, είναι γνωστές οι περιπτώσεις ζευγαρώματος αρσενικού με αρσενικό από άλλα είδη καλαμαριών και χταποδιών.




Δες και αυτό!