Αυτός ο διαγωνισμός θέλει να στείλει το πρώτο ανοιχτά queer άτομο στο διάστημα

25/06/2019
από

Αν και περισσότερα από 500 άτομα έχουν βρεθεί στο διάστημα, κανένα απ΄αυτά δεν ήταν/είναι ανοιχτά LGBT+.

Κάτι που θα προσπαθήσει να αλλάξει το Out Astronaut Contest, ένας διαγωνισμός που θέλει να στείλει το πρώτο (ανοιχτά) queer άτομο στο διάστημα.

“Πιστεύουμε ότι οι κοινότητες ενδυναμώνονται όταν αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται”, δήλωσε ο υπεύθυνος τους διαγωνισμού και διαχειριστής του Stardom Space και Project PoSSUM (Polar Suboribital Science in the Upper Mesosphere).

“Ο στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε και να στείλουμε ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο διάστημα, ως επιστήμονα-αστροναύτη”.

Το άτομο που θα επιλεγεί θα γίνει εκπρόσωπος της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM), σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Τομείς στους οποίους τα LGBT+ άτομα επιλέγουν να μείνουν στη ντουλάπα, σε ποσοστό που ξεπερνά το 40% και που οι queer μαθητές σπάνια επιλέγουν.

“Οι αστροναύτες εμπνέουν τη νεολαία μας έχοντας απεριόριστες δυνατότητες”, δηλώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του προγράμματος.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην πρώτη του φάση, με τις αιτήσεις να είναι ανοιχτές σε επιστήμονες ή μαθητές ηλικίας 18 έως 39 ετών που είναι κάτοικοι των ΗΠΑ, του Καναδά, του Μεξικού, της Καραϊβικής ή της Κεντρικής Αμερικής.

Μετά τις αιτήσεις που θα κλείσουν στις 15 Ιουλίου, 12 φιναλίστ θα λάβουν μέρος σε μια online ψηφοφορία.

Ο τελικός νικητής θα επιλεγεί από την Out Astronaut και θα ανακοινωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.


Λίγη ιστορία

Η Sally Ride θεωρείται το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που βρέθηκε στο διάστημα (και η 3η γυναίκα). H ίδια όμως δεν είναι είχε μιλήσει ποτέ ανοιχτά και η σεξουαλικότητά της έγινε γνωστή από τη σύντροφό της, μετά τον θάνατό της.

Sally Ride



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!