Αλήθεια, τι συμβαίνει με την υπόθεση του Γιώργου Καρκά;

19/06/2019

Ήταν πριν από λίγες μέρες όταν ενημερωθήκαμε για το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και την παραπομπή του Γιώργου Καρκά σε δίκη για τον βιασμό ενός 24χρονου οδηγού ταξί.

Στο συγκεκριμένο βούλευμα αναφέρεται πώς ο ηθοποιός αναισθητοποίησε τον οδηγό ταξί και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος του.

Το βούλευμα που παραπέμπει τον ηθοποιό σε δίκη και παρουσιάστηκε στο STAR:

“Στην Αθήνα την 13-11-2018 με σωματική βία συνισταμένη στην περιαγωγή άλλου σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας για αντίσταση με υπνωτικά ή ναρκωτικά ή άλλα ανάλογα μέσα, εξανάγκασε άλλον σε ανοχή ασελγούς πράξης. Ειδικότερα στην Αθήνα την 13-11-2018 και περί ώρα 18:30 μ.μ. επιβιβάσθηκε στο ταξί που οδηγούσε ο (…) και του ζήτησε να τον μεταφέρει στην περιοχή του Μοναστηρακίου στο μαγαζί με την επωνυμία (…) όπου χρησιμοποιώντας ως τέχνασμα ότι θέλει να τον κεράσει ένα σάντουιτς, κατάφερε να τον απομακρύνει από το όχημα, εισήλθε μόνος του σε αυτό και έριξε στο ποτήρι με τον καφέ του παθόντος άγνωστη ναρκωτική ουσία, ενώ άφησε να διαχυθεί και στον αέρα άγνωστη αναισθητική-χαλαρωτική ουσία.Όταν ο παθών επέστρεψε στο όχημά του για να συνεχίσουν τη διαδρομή προς την περιοχή του Γκαζίου όπου ζήτησε να τον μεταφέρει, αφού εισέπνευσε την άγνωστη χαλαρωτική ουσία που είχε διαχυθεί στον αέρα και ήπιε τον καφέ του, άρχισε να ζαλίζεται, να θολώνει η κρίση και η συνείδησή του, να νιώθει εξαντλημένος και ανίκανος να αντισταθεί και να αντιδράσει στις εντολές που του έδινε ενώ συγχρόνως άρχισε να νιώθει έξαψη και έντονη ερωτική επιθυμία. Αυτός εκμεταλλευόμενος την κατάσταση ανικανότητας προς αντίδραση στην οποία είχε περιέλθει ο παθών λόγω των αναισθητικών και ναρκωτικών ουσιών που εισέπνευσε και κατανάλωσε εν αγνοία του, τον οδήγησε πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, σε σημείο απομακρυσμένο και ερημικό όπου αφού τον ανάγκασε να εισπνεύσει και πάλι την άγνωστη αναισθητική-χαλαρωτική ουσία και περίμενε να περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας να προσβάλλει οποιαδήποτε αντίσταση και να χάσει τις αισθήσεις του, ευρισκόμενος εντός του οχήματος ταξί, τον εξανάγκασε να ανεχθεί ασελγή πράξη. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμά του διατάσσει την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο. Παραπέμπει στον κατηγορούμενο ενώπιον του ακροατηρίου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών προκειμένου να δικασθεί ως υπαίτιος για αυτές τις συγκεκριμένες πράξεις».

Από το κείμενο, καταλαβαίνουμε πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποδέχεται τις κατηγορίες του οδηγού ταξί, παρά το γεγονός ότι ούτε από τις τοξικολογικές αλλά ούτε από τις εξετάσεις DNA, δεν προκύπτει ο βιασμός και η νάρκωση του από τον Γιώργο Καρκά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και εξετάσεων DNA που δημοσιεύτηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και παρουσιάστηκαν στην εκπομπή “Αλήθεια με τη Ζήνα”, στο αίμα του οδηγού δεν βρέθηκαν ύποπτες ουσίες, ενώ στο σώμα του ταξιτζή δεν βρέθηκε DNA από τον ηθοποιό.

Διαφωτιστική είναι και η τοποθέτηση του ιατροδικαστή, Αλεξάνδρου Παντελή, ο οποίος κλήθηκε να εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση, κατόπιν προφορικής εντολής του πατέρα του Γιώργου Καρκά, Αντώνη.

«Εμείς οι ιατροδικαστές όταν καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα από κλινική εξέταση, πρέπει να είμαστε απόλυτα σοβαροί και να τεκμηριώνουμε αυτό που διαπιστώνουμε» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Μετά τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA που γίνανε σε αντικείμενα, σε ρούχα, τις τοξικολογικές εξετάσεις, και την κλινική εξέταση, του οδηγού, συνεκτιμώντας και συναξιολογώντας όλα αυτά θα ήθελα να σας πω τα εξής:

– Όταν έχουμε ένα επίμηκες όργανο, όπως είναι ένα γεννητικό ανδρικό όργανο, όπως είναι μια πρωκτική σφήνα, όπως είναι μια μεταλλική ράβδος, αυτό το αντικείμενο, θα είχε προκαλέσει σε μεγαλύτερο βαθμό όπως περιγράφεται από τους ιατροδικαστές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, και δεν θα συμπεριλάμβανε μόνο τον έξω, αλλά και τον έσω σφιγκτήρα του πρωκτού. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό.

– Οι πρόσφατες, που αναφέρονται μικρορήξεις του πρωκτικού βλεννογόνου μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα χρονικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να είναι ωρών αλλά μπορεί να είναι και ημερών. Η θλαστική εκχύμωση στον πρωκτικό βλεννογόνο μπορεί να προκληθεί ακόμα, γιατί είναι 0,4 εκατοστά και από ένα μικρό αιχμηρό αντικείμενο, όπως είναι οι όνυχες. Στο υπόλοιπο σώμα του οδηγού δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις, που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν τραύματα αμύνης όπως συνήθως θα γινόταν σε μια τέτοια διαδικασία.

– Δεν τεκμηριώνεται η χορήγηση κατασταλτικών ή άλλων ουσιών στον οδηγό. Aπό την ανάλυση DNA συνάγεται ότι ο γενετικός τύπος του Καρκά Γεωργίου δεν έχει ανάμειξη με γενετικά στοιχεία του οδηγού, συνεπώς δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ο βιασμός του οδηγού από τον Καρκά Γεώργιο.

Και επαναλαμβάνω όταν υπάρχει μια ένδειξη αυτό δεν είναι απόδειξη.» ολοκλήρωσε ο ιατροδικαστής Αλεξάνδρου Παντελής.

Γιώργος Καρκάς: “Η κατηγορία που με βαραίνει έχει ομοφοβικό υπόβαθρο”

Με ποιον τρόπο, λοιπόν, ευσταθούν οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Γιώργο Καρκά;

«Στο βούλευμα που έχω στα χέρια μου διαβάζω ασυνάρτητα πράγματα, που έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο και πολύ απλά δεν τα δέχομαι. Ό,τι στοιχείο έχω προσκομίσει δεν έχει απαντηθεί. Αυτό το βούλευμα μου βγάζει την εντύπωση ότι δεν είναι νηφάλιο. Πέφτει σε αντιφάσεις. Το βούλευμα δεν έχει σκεπτικό, έχει ρατσιστικά κίνητρα μόνο. Τα στοιχεία που έχω προσκομίσει για να βοηθήσω τη δικαιοσύνη δεν έχουν απαντηθεί ένα προς ένα. Διαβάζω κάτι που μου θυμίζει λειτουργία ελληνικής παραφροσύνης και όχι δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι έριξα κάτι στον καφέ του για να κοιμηθεί και στη συνέχεια εγώ να προβώ σε πράξεις σεξουαλικής ασέλγειας».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο ίδιος ο κατηγορούμενος τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα.

Αξίζει τέλος να θυμηθούμε, ότι στη συνέντευξη τύπου που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε επισημανθεί η ακραία ομοφοβική συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονταν την υπόθεση του.

Η ακραία ομοφοβική συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών προκύπτει από το χειρισμό του λόγου κατά την περιγραφή του περιστατικού και ιδίως στις φράσεις 1) »Το ακραίο και παρεκκλινον της συμπεριφοράς του » αναφερόμενο στην κατοχή ερωτικών βοηθημάτων, που δικαιολογεί τις τερατώδεις υπερβολές στην περιγραφή των δήθεν συμβάντων και 2) »Για ποιο λόγο οδήγησε τον παθόντα σε σημείο οπού λαμβάνουν χώρα ερωτικές συνευρέσεις ομοφυλόφιλων ατόμων » , διερωτάται ο δικαστικός λειτουργός(!)ξεχνώντας πως οι ομοφυλόφιλοι πολίτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πως από το 1951 η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα είναι νόμιμη.”

Και το ερώτημα παραμένει: τι συμβαίνει με την υπόθεση του Γιώργου Καρκά;

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!