“Αν είχατε εκατό μαμάδες και εκατό μπαμπάδες που έχουν από ένα παιδί που ταυτίζεται με αυτόν τον πληθυσμό, οι αγκαλιές των μαμάδων θα ήταν πιθανότατα πιο αποδεκτές, άρα οι αγκαλιές του μπαμπά θα μπορούσαν να χρειαστούν ακόμα περισσότερο”. 

Αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκε ο Scott Dittman, όταν έμαθε ότι η φίλη του θα πήγαινε στην παρέλαση του Pride του Πίτσμπουργκ, με την ομάδα υπερασπιστών LGBTQ Free Mom Hugs. Έτσι, φόρεσε ένα μπλουζάκι με την επιγραφή “Free Dad Hugs” (και εμφανίστηκε, στο Καρνς της Πενσυλβάνια, στο Πίτσμπουργκ για την ετήσια παρέλαση Pride στις 9 Ιουνίου.

Μιλώντας στο CNN, o Dittman δήλωσε πως ξέρει επίσης ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που χρειάζονται την αγκαλιά του μπαμπά. Δεν περίμενε όμως ότι οι συναισθηματικές του αγκαλιές  ή πως η ιστορία του θα άγγιζαν τόσους πολλούς ανθρώπους.

Ακόμη, δήλωσε πως καθώς στεκόταν κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης, μια γυναίκα έτρεξε από την άλλη πλευρά με δάκρυα στα μάτια της και τον αγκάλιασε, ενώ τον ευχαρίστησε πολύ.