Ένα ροζ βίντεο με πρωταγωνιστές μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Μαλαισίας φαίνεται να έχει ταράξει τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν ένα βίντεο που δείχνει τον Haziq Abdullah Abdul Aziz, γραμματέα του υφυπουργού Βιομηχανικής Ανάπτυξης σε ερωτικές περιπτύξεις με τον υπουργό Οικονομικών, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, κυκλοφόρησε σε διάφορες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral στη χώρα, με τον Haziq να παραδέχεται ότι ήταν ένας από τους δύο άνδρες που «πρωταγωνιστούν» στο βίντεο.

«Είμαι ο Haziq και θέλω να ομολογήσω ότι είμαι αυτός που φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εχθές. Αυτό τραβήχτηκε χωρίς την άδειά μου στις 11 Μαΐου στο ξενοδοχείο Four Points», δήλωσε ο ίδιος σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Facebook.

To my fellow Malaysians

Gepostet von Haziq Aziz am Dienstag, 11. Juni 2019

O Ηaziq υποστήριξε επίσης, ότι ο άλλος άνδρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο υπουργός Οικονομικών.

«Προτρέπω την MACC (Μαλαισιανή Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς) να τον ερευνήσει για διαφθορά. Δεν είναι άτομο που έχει τα προσόντα να είναι ηγέτης», δήλωσε ο Haziq.

O υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια με στόχο να καταστρέψουν την πολιτική του καριέρα. Απείλησε μάλιστα με μηνύσεις.

Gay sex video scandal rocks Malaysia

Sex videos purportedly showing Economic Affairs Minister Azmin Ali and another man have been circulating online and causing a stir in Malaysia. http://str.sg/o9Fk

Gepostet von The Straits Times am Donnerstag, 13. Juni 2019

Μετά το βίντεο, ο Haziq απομακρύνθηκε από τη θέση του ενώ τη συνελήφθη από την αστυνομία. Αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

«Όλοι ξεχνούν ότι είμαι το θύμα εδώ, αφού κάποιος μαγνητοσκόπησε και έδωσε στη δημοσιότητα κάτι που έπρεπε να είναι αυστηρά προσωπικό», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα The Sun.

Αυτή τη στιγμή μια ειδική ομάδα έχει συσταθεί από την αστυνομία, με στόχο να ελεγχθεί η εγκυρότητα του εν λόγω βίντεο.

Το gay σεξ είναι παράνομο στη Μαλαισία και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.