Ο δήμαρχος του South Bend, Pete Buttigieg, δήλωσε ότι «είναι σχεδόν σίγουρος» πως δε θα είναι ο πρώτος gay πρόεδρος των ΗΠΑ, εάν εκλεγεί το 2020.

Ο Buttigieg έκανε το σχόλιο αυτό εχθές, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής στο δίκτυο HBO, όταν ερωτήθηκε για το πώς αντιδρά στο σχόλιο ότι είναι «πολύ νέος, πολύ φιλελεύθερος ή πολύ gay για να είναι πρόεδρος».

«Θα απαντούσα εξηγώντας το που θέλω να φτάσω αυτή τη χώρα», δήλωσε ο ίδιος. «Οι άνθρωποι θα εκλέξουν το άτομο που θα γίνει ο καλύτερος πρόεδρος».

«Είχαμε εξαιρετικούς προέδρους που ήταν αρκετά νέοι», συνέχισε ο Buttigieg. «Είχαμε εξαιρετικούς προέδρους που ήταν φιλελεύθεροι. Πιστεύω ότι πιθανότατα είχαμε και εξαιρετικούς προέδρους που ήταν gay – απλά δεν γνωρίζουμε ότι ήταν». 

Όταν στη συνέχεια ερωτήθηκε από τον παρουσιαστή, «αν πιστεύει ότι η Αμερική είχε κάποια στιγμή έναν ομοφυλόφιλο πρόεδρο», ο Buttigieg απάντησε: «στατιστικά, είναι σχεδόν σίγουρο». Το gay ραντάρ μου δε δουλεύει όμως τόσο καλά, ώστε να μπορέσω να αναγνωρίσω το ποιος απ΄αυτούς ήταν».

O Pete Buttigieg με τον σύζυγό του στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME