“Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι η Αμερική είχε έναν gay πρόεδρο”

17/06/2019
από

Ο δήμαρχος του South Bend, Pete Buttigieg, δήλωσε ότι “είναι σχεδόν σίγουρος” πως δε θα είναι ο πρώτος gay πρόεδρος των ΗΠΑ, εάν εκλεγεί το 2020.

Ο Buttigieg έκανε το σχόλιο αυτό εχθές, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής στο δίκτυο HBO, όταν ερωτήθηκε για το πώς αντιδρά στο σχόλιο ότι είναι “πολύ νέος, πολύ φιλελεύθερος ή πολύ gay για να είναι πρόεδρος”.

“Θα απαντούσα εξηγώντας το που θέλω να φτάσω αυτή τη χώρα”, δήλωσε ο ίδιος. “Οι άνθρωποι θα εκλέξουν το άτομο που θα γίνει ο καλύτερος πρόεδρος”.

“Είχαμε εξαιρετικούς προέδρους που ήταν αρκετά νέοι”, συνέχισε ο Buttigieg. “Είχαμε εξαιρετικούς προέδρους που ήταν φιλελεύθεροι. Πιστεύω ότι πιθανότατα είχαμε και εξαιρετικούς προέδρους που ήταν gay – απλά δεν γνωρίζουμε ότι ήταν”. 

Όταν στη συνέχεια ερωτήθηκε από τον παρουσιαστή, “αν πιστεύει ότι η Αμερική είχε κάποια στιγμή έναν ομοφυλόφιλο πρόεδρο”, ο Buttigieg απάντησε: “στατιστικά, είναι σχεδόν σίγουρο”. Το gay ραντάρ μου δε δουλεύει όμως τόσο καλά, ώστε να μπορέσω να αναγνωρίσω το ποιος απ΄αυτούς ήταν”.

O Pete Buttigieg με τον σύζυγό του στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME




Δες και αυτό!