“Υπάρχουμε”: Το μήνυμα της intersex κοινότητας στο Βατικανό

16/06/2019

Τη δική τους απάντηση έδωσαν στο Βατικανό intersex άτομα απ΄όλο τον κόσμο.

Δίκτυα, οργανώσεις και ακτιβιστές αντέδρασαν στο έγγραφο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Συμβούλιο Καθολικής Εκπαίδευσης, το οποίο φαίνεται να υποστήριζει τις “χειρουργικές επεμβάσεις” σε intersex παιδιά.

Σε ένα άλλο σημείο, επίσης, αναφέρεται πως τα τρανς άτομα “παρεκκλίνουν από το φυσιολογικό”.

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς το Συμβούλιο, οι intersex οργανώσεις υποστηρίζουν ότι “το έγγραφο αυτό θα προκαλέσει απογοήτευση σε πολλά intersex άτομα και στις oικογένειές μας”.

“Είναι απολύτως σαφές ότι οι συντάκτες αυτού του εγγράφου δεν εξέτασαν, πόσο μάλλον να συνομιλήσουν με intersex άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο που είναι μέλη της καθολικής πίστης.

«Σε όλο τον κόσμο, οι intersex άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων ιατρικά περιττών παρεμβάσεων, που συχνά αποκρύπτονται από τα ίδια και από την κοινωνία».

Οι επεμβάσεις αυτές θεωρούνται βασανιστήρια

«Η ιδέα ότι οι ιατρικές αυτές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση μιας υγιούς ταυτότητας δεν υποστηρίχθηκε ποτέ από επιστημονικά στοιχεία».

Οι οργανώσεις απαιτούν από το Συμβούλιο και την Καθολική Εκκλησία να αλλάξουν τη θέση τους για τα intersex άτομα. Οι ακτιβιστές καλούν επίσης το Βατικανό να «υπερασπιστεί και να προωθήσει την σωματική αυτονομία και ακεραιότητα των τρανς και intersex ανθρώπων».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!