Εσείς θυμάστε τι δήλωναν οι βουλευτές όταν ψήφιζαν το σύμφωνο, την αναδοχή και την ταυτότητα φύλου;

12/06/2019

Επειδή ο χρόνος περνά γρήγορα και εμείς ξεχνάμε εύκολα, είπαμε να σας θυμίσουμε κάποιες από τις δηλώσεις/τοποθετήσεις των βουλευτών όταν συζητούσαν για τα νομοσχέδια της κοινότητας. Εκλογούλες έρχονται άλλωστε…

Σύμφωνο συμβίωσης

Όλγα Κεφαλογιάννη, ΝΔ: «Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι απαραίτητο…»

Κώστας Κατσίκης, ΑΝΕΛ: «Οι ομοφυλόφιλοι … είναι σεξουαλικά παρεκτρεπόμενοι»

Γιάννης Βρούτσης, ΝΔ: «Είμαστε κατ’αρχήν υπέρ του Συμφώνου.Θέλει αφαίρεση ξεκάθαρη για γάμο κ τεκνοθεσία. Η ΝΔ θέλει οι ΛΟΑΤ να είναι ισότιμοι φορολογικά/ασφαλιστικά κλπ,αλλά όχι στα υπόλοιπα.»

Μανώλης Συντυχάκης, ΚΚΕ: «Η ετεροφυλοφυλία δε μπορεί να είναι στο ίδιο βάθρο με την ομοφυλοφιλία.»

Ντόρα. Μπακογιάννη, ΝΔ: «Ναι στο σύμφωνο. Δεν συμφωνώ με υιοθεσία,θα ψηφίσω υπέρ μετά την κατηγορηματική διαβεβαίωση του υπουργού ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα…»

Γιώργος Αμυράς, Ποτάμι: «Όσο για τον Καμμένο και το εξαπτέρυγό του, τον Κατσίκη, έχουν ένα δίκιο! Αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη, ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία…»

Ανδρέας Κουράκης, ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι μύθος ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν συνιστά οικογένεια. Το συμφώνο συμβίωσης διευρύνει τον θεσμό της οικογένειας…»

Οι δηλώσεις των βουλευτών που “ξεχώρισαν” στη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής

Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου

Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ: “Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν απ΄αυτούς τους γιατρούς για να μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος. Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα νέο παιδί, το οποίο τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου του, επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Πραγματική ιστορία.”

Αφροδίτη Σταμπουλή, ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι περιττό να επαναλάβω την αναγκαιότητα αυτού του νομοσχεδίου…”

Γεώργιος Κουμουτσάκος, ΝΔ: “Σ΄αυτή τη διαδικασία θα σεβαστούμε και τις απόψεις της εκκλησίας. Αρνούμαστε να δώσουμε ψήφο”.

Κωστής Χατζηδάκης, ΝΔ: “Δεν είναι μόνο θέμα δικαιωμάτων αλλά και επιστημονικό. Γι αυτό και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει και επιστημονική γνωμάτευση, Όπως μια επιστημονική ομάδα από το Αιγινήτειο….”

Διαμάντω Μανωλάκου, ΚΚΕ: “Αποσπάτε πλήρως τα βιολογικά χαρακτηριστικά για το φύλου που προσδιορίζονται αντικειμενικά. Για εσάς η διάκριση άνδρας-γυναίκα αποτελεί ψευδή διαχωρισμό. Αυτό όμως είναι ανορθολογισμός καραμπινάτος.”

Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, Δημοκρατική Συμπαράταξη: “Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι ένα βήμα για την κατάργηση των διακρίσεων. Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερα και ταχύτερα βήματα. Δεν χωράει ασυνείδητη ή συνειδητή σιωπή. Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι αυτονόητο δικαίωμα.”

https://avmag.gr/80545/i-nomiki-anagnorisi-taftotitas-fylou-sti-vouli-live/

Αναδοχή

Βασίλειος Λεβέντης,Ένωσης Κεντρώων: “Ρώτησα θεολόγους και αγιορείτες και μου είπαν να ψηφίσω στο σύνολο του νομοσχεδίου “όχι”. Όμως την ήθελα πιο δυναμική την Εκκλησία.

Ελισσάβετ Σκούφα, ΣΥΡΙΖΑ: “Η παραδοχή που λέει ότι πας ομοφυλόφιλος ίσον κακός γονέας, ότι η ομοφυλοφιλία είναι λάθος κι άρα δεν θα δώσω τα σωστά πρότυπα στο παιδί μου, μου θυμίζουν άκρως αυταρχικά καθεστώτα…”

Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος ΑΝΕΛ: Ποιος μας λέει ένα ετερόφυλο ζευγάρι πως είναι ικανό για να γίνει γονέας και ένα άτομο που έχει μια ιδιαίτερη σεξουαλική προτίμηση να μην είναι…”

Κωνσταντίνος Δουζίνας ΣΥΡΙΖΑ: “Πρέπει να απαντήσουμε σ΄αυτή τη ρητορική του μίσους, απέναντι στους συνανθρώπους μας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν δίνονται επειδή είμαστε απλά άνθρωποι, αλλά επειδή αγωνιζόμαστε γι΄αυτά…”

Όλγα Κεφαλογιάννη, ΝΔ: “Πρόοδος σημαίνει να ανοίγεις στην κοινωνία το δρόμο στο μέλλον με σεβασμό. Κρίνεται απολύτως απαράδεκτη κάθε έννοια διαχωρισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού…” 

Αλέκα Παπαρήγα, ΚΚΕ: “Οι επιστημονικές μελέτες αντικρούονται μεταξύ τους. Πριν όμως τις μελετήσουμε όλες, εσείς παίρνετε θέση”.

Κωνσταντίνος Κατσίκης, ΑΝΕΛ: “Βιώνουμε τη δικτατορία του διαφορετικού. Φοβόμαστε να πούμε αυτό που θέλουν, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας μηνύσουν…”

https://avmag.gr/88747/oi-kalyteres-kai-oi-cheiroteres-diloseis-ton-voyleyton-me-aformi-to-n-s-gia-tin-anadochi/

κεντρική φωτογραφία: οι ομοφοβικές σημειώσεις του Ηλία Παναγιώταρου, της Χρυσής Αυγής, πριν την ομιλία του για το Σύμφωνο Συμβίωσης/ SOOC

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!