Ομοφοβική δολοφονία 28χρονου gay άνδρα στη Γεωργία

10/06/2019
από

Ο 28χρονος gay Ronald ‘Trey’ Peters δολοφονήθηκε στην Ατλάντα της Γεωργίας, ενώ επέστρεψε στο σπίτι του με τα πόδια στις 4 Ιουνίου, από δύο άγνωστους άνδρες. Η δολοφονία του χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως ομοφοβικό έγκλημα μίσους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, όταν πλησίασαν και απαίτησαν από τον Peters να τους δώσει το σακίδιο του. Ένας μάρτυρας, ο Kevin Pickering, δήλωσε ότι ο Peters απομακρύνθηκε και είπε: «είναι η τσάντα μου, δε θα την πάρετε» . Τότε, ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και φώναξε: “Δώσε του τη γαμημένη τσάντα σου, ” fag” .” Στη συνέχεια, πυροβόλησε τον Peters δύο φορές.

Ο μάρτυρας Pickering κάλεσε, αμέσως, την αστυνομία και παρέμεινε με το θύμα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, ο Peters υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τη Georgia Voice ο Peters ήταν ένα από τα τρία άτομα, που δολοφονήθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην κομητεία DeKalb. Η αστυνομία χαρακτήρισε τη δολοφονία του ως έγκλημα μίσους.

«Δυστυχώς, αυτή η θανατηφόρα επίθεση δεν είναι ένα σπάνιο ή μεμονωμένο γεγονός. Αντίθετα, είναι το πιο πρόσφατο από μια μακρά σειρά συμβάντων με κίνητρο το μίσος” , δήλωσε η Allison Padilla-Goodman, περιφερειακή διευθύντρια της Λισσαβόνας.

Ο Peters άφησε πίσω του τον σύντροφό του, Joseph Titus Davis, που ήταν μαζί για πολλά χρόνια. Ο Davis περιέγραψε τον Peters στο Facebook ως «όμορφο φως» ενώ είπε για τον εαυτό του ότι «άλλαξε για πάντα» .

Μια σελίδα GoFundMe για τη μνήμη του έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο των 3.000$.

Η σελίδα αναφέρει: «Ο Trey έδινε τόσο πολύ στους άλλους, μοιραζόταν τα ταλέντα και την ενέργεια του με τους γύρω του. Ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους ανθρώπους και είχε μια τεράστια καρδιά. Ας δούμε αυτήν την τραγωδία ως ευκαιρία για να φέρνουμε κοντά τους ανθρώπους, να αναγνωρίσουμε την κοινότητά μας και να υποστηρίξουμε και να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτή η ζωή είναι ένα δώρο, ας είμαστε ευγνώμονες για το χρόνο που μας δόθηκε, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα έρθει η ώρα μας. Δε θα αφήσουμε να κερδίσει το μίσος!”




Δες και αυτό!