Αλλαγή στάσης των Ρώσων απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα

31/05/2019
από

Το 63% των Ρωσίδων και Ρώσων πολιτών δήλωσε ότι θα ήταν οκ, αν μάθαινε ότι κάποιο γνωστό τους πρόσωπο είναι gay.

Το 47% των Ρώσων πιστεύει ότι όσες/οι/α ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr.

Οι αναλυτές διαπιστώνουν αλλαγή στην στάση των Ρώσων, σε σχέση με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, την οποία αλλαγή αποδίδουν στο γεγονός ότι έχει εξασθενήσει η καμπάνια που σχετίζεται με τον νόμο “περί προπαγάνδισης της ομοφυλοφιλίας” .

Τον Απρίλιο του 2019 καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης όσον αφορά την ισότητα των δικαιωμάτων προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που έχει σημειωθεί στη Ρωσία τα τελευταία 14 χρόνια.

Την μεγαλύτερη αποδοχή δείχνουν άτομα ηλικίας έως 25 ετών. Το 60% των ατόμων αυτής της ηλικίας, δηλώνει ότι αντιμετωπίζει τα gay άτομα ουδέτερα ή θετικά, ενώ το ποσοστό αυτό μεταξύ των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας φθάνει το 33%.

Στο ερώτημα σχετικά με το πώς θα αντιδρούσαν, αν μάθαιναν ότι κάποιο γνωστό τους πρόσωπο είναι gay, η πλειοψηφία των Ρωσίδων και Ρώσων, με ποσοστό 63%, δήλωσε ότι είναι οκ μ’ αυτό.

Βέβαια, το 45% δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για περιπτώσεις άσκησης βίας εναντίον μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το 20% θεωρεί ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι μεμονωμένες, το 13% πιστεύει ότι τα κρούσματα βίας είναι διαδεδομένα σε όλη την Ρωσία, ενώ το 15% πιστεύει ότι εκδηλώνονται μόνο σε ορισμένες περιοχές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!