Στο πλαίσιο του φετινού Athens Pride Week, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 3 Ιουνίου στην Στέγη η εκδήλωση για την καμπάνια #vgeskaipes με προβολή βίντεο – μαρτυρίες και πάνελ από ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις.

To #vgeskaipes είναι μία καμπάνια που επιθυμεί να παροτρύνει την ευρύτερη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά και όποια άτομα βιώνουν διακρίσεις, να πάρουν ένα κινητό, μια κάμερα και να πουν την δική τους ιστορία.

Η ιδέα για την καμπάνια #vgeskaipes ξεκίνησε από την παρατήρηση της Ελληνικής πραγματικότητας και από τα περιστατικά που ζούμε ή μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της πόλης. Περιστατικά που αφορούν στα άτομα που βιώνουν την διαφορετικότητα τους κυκλοφορώντας εκεί έξω. Δυστυχώς δεν παίρνουμε θέση σε αρκετές περιπτώσεις ρατσιστικής βίας η οποία εκδηλώνεται στους δρόμους της σημερινής Ελλάδας.

Όλα τα video που θα κατατεθούν θα συνθέσουν μια καταγεγραμμένη μαρτυρία για το πώς ως “διαφορετικοί” άνθρωποι βιώνουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας οι καλύτερες κινηματογραφικές μαρτυρίες να ενωθούν σε μια σπονδυλωτή ταινία σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο πλαίσιο του Athens Pride Week θα γίνει event στην Στέγη με προβολές video, μαρτυρίες και πάνελ.

Η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.


Πάνελ οργανώσεων:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.): Άννα Απέργη – Ακτιβίστρια και γραμματέας επικοινωνίας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).
Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας: Κίμωνας Παναγιωτόπουλος – Υπεύθυνος έργου “Πες το σε εμάς”
Proud Seniors Greece -Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Άνω-: Χατζηνικολάου Βαγγέλης Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
Πολύχρωμο ΣχολείοΚατερίνα Λιτσαρδοπούλου – Εκπαιδευτικός
Κέντρο Ζωής: Κωστής Χατζημωράκης – Διευθυντής Κέντρου Ζωής  (Για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS)
IT GETS BETTER GREECE: Μαριλένα Ντάνια – Program Director

Συντονιστής Πάνελ: Λουκάς Σταμέλλος – μέλος omniatv

Θα προλογίσει ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου.

Η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου θα μιλήσει για την έκβαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.


INFO

#vgeskaipes 
ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 IOYNIOY 2019
ώρα 20:00
Είσοδος Ελεύθερη

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
(Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα)

Πρόγραμμα Athens Pride Week:
http://athenspride.eu/events/