Η Ellen DeGeneres μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπεστη ως έφηβη

28/05/2019
από

Κατά τη μαγνητοσκόπηση ενός επερχόμενου επεισοδίου του Netflix, του “My Next Guest Needs No Introduction” με τον David Letterman, η Ellen θυμάται την εποχή που η μητέρα της είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια του γάμου της με έναν «πολύ κακό άνθρωπο» .

Η 61χρονη παρουσιάστρια και ηθοποιός εξηγεί τον τρόπο που χρησιμοποίησε πληροφορίες για την ίδια με σκοπό να την χειραγωγήσει σε ορισμένες καταστάσεις, σύμφωνα με το etonline.com.

“Μου είπε, όταν εκείνη έλειπε εκτός πόλεως, ότι είχε αισθανθεί ένα κομμάτι στο στήθος της και έπρεπε να πιάσει το δικό μου, επειδή δεν ήθελε να αναστατώσει εκείνη” , είπε αρχικά η DeGeneres στον οικοδεσπότη. “Έπρεπε να νιώσει το δικό μου. Δεν γνώριζα πράγματα για τα σώματα, δεν ήξερα ότι τα στήθη είναι όλα διαφορετικά και … Ούτως ή άλλως, με έπεισε ότι πρέπει να αισθανθεί τα στήθη μου και στη συνέχεια προσπάθησε να το κάνει πάλι άλλη φορά, και έπειτα μια άλλη φορά.”

“Θα έπρεπε να είχα προστατευτεί”

Θυμάται ότι, όταν ήταν περίπου 15 χρονών, είχε ζήσει ένα περιστατικό, όπου αυτός ο άνθρωπος «έσπασε την πόρτα της» , κι εκείνη “κλότσησε το παράθυρο και έτρεξε έξω” επειδή ήξερε ότι πιθανότατα όλο αυτό θα οδηγούσε σε περισσότερα.

«Δεν ήθελα να το πω στη μητέρα μου, γιατί ήθελα να την προστατεύσω, και ήξερα ότι αν το έλεγα αυτό θα κατέστρεφε την ευτυχία της» , συνέχισε η ηθοποιός κι όμως: “Ποτέ δε θα έπρεπε να την προστατεύσω. Θα έπρεπε εγώ να είχα προστατευτεί.”

“Δεν της το είπα για κάποια χρόνια και μετά της το είπα. Δε με πίστευε και έμεινε μαζί του για άλλα 18 χρόνια. Τελικά, τον άφησε, επειδή είχε αλλάξει την ιστορία τόσες πολλές φορές» .

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η DeGeneres εξήγησε ότι τελικά αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για την κακοποίηση που υπέστη, επειδή θέλει να ενθαρρύνει άλλα άτομα , που περνούν από παρόμοιες εμπειρίες να στηρίξουν τον εαυτό τους όσο καλύτερα μπορούν.
“Είναι μια πραγματικά φρικτή, φρικτή ιστορία” , είπε. “Και ο μόνος λόγος για τον οποίο πραγματικά μπαίνω σε λεπτομέρειες σχετικά μ’ αυτό είναι επειδή θέλω άλλα κορίτσια να μην αφήνουν ποτέ κάποιον να τους κάνει το ίδιο.

«Εμείς [οι γυναίκες] απλά δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε άξιες, ή φοβόμαστε να έχουμε φωνή και φοβόμαστε να πούμε όχι. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που νομίζω ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε γι ‘αυτό, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά νεαρά κορίτσια και δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι.

“Είναι καιρός να έχουμε φωνή. Ήρθε η ώρα να έχουμε δύναμη» .

“Όταν βλέπω ανθρώπους να μιλάνε ανοιχτά, με ενοχλεί, που δεν πιστεύουμε τα θύματα. Μου αρέσουν οι άντρες, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί άντρες που ξεγλιστράνε από τόσα πολλά.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!