Ρωσία: Το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων τα τελευταία 14 χρόνια

25/05/2019
από

Υπέρ των ίσων δικαιωμάτων για όσους ανήκουν στην LGBΤ+ κοινότητα τάσσεται το 47% των Ρώσων.

Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου Levada-Centr. Οι αναλυτές μάλιστα διαπίστωσαν, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αλλαγή στην στάση των Ρώσων, σε σχέση με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα την οποία αποδίδουν στο γεγονός ότι έχει εξασθενήσει η προπαγανδιστική καμπάνια που σχετίζονταν με τον νόμο περί ομοφυλοφιλίας.

Το 47% τωv ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι «οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους πολίτες», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ενώ το 43% διαφώνησε.

Στο ίδιο ερώτημα το 2013, τη χρονιά που πέρασε ο νόμος για την «gay προπαγάνδα», μόλις το 39% πίστευε ότι οι LGBT άνθρωποι αξίζουν ίσα δικαιώματα.

Η αύξηση της υποστήριξης μπορεί να αποδοθεί στη σταδιακή μείωση της αρνητικής προπαγάνδας κατά των LGBT στην τηλεόραση τα τελευταία έξι χρόνια, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Alexei Makarkin στο RBC.

“Αν όμως εμφανιστούν και πάλι αυτοί που θα φωνάζουν για τα ηθικά θεμέλια της Ρωσίας”, προειδοποίησε, “ο βαθμός μισαλλοδοξίας προς την κοινότητα των LGBT θα αυξηθεί και πάλι”.

Το κέντρο διεξήγαγε την έρευνα μεταξύ 1.625 ερωτηθέντων σε 50 ρωσικές περιφέρειες μεταξύ 18-23 Απριλίου.




Δες και αυτό!