Η πρωθυπουργός Theresa May ανακοίνωσε την παραίτησή της

24/05/2019
από

Η Theresa May παραιτήθηκε από ηγέτιδα των συντηρητικών, απόφαση που θα εκτελεσθεί στις 7 Ιουνίου.

Η Πρωθυπουργός Theresa May ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 7 Ιουνίου μετά την αντίδραση του υπουργικού συμβουλίου στις τελικές προσπάθειές της να φέρει μια συμφωνία του Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων. Μήνες κοινοβουλευτικών διαπραγματεύσεων έπεσαν στο κενό. Μετά από «ειλικρινείς» συνομιλίες με ανώτερους νομοθέτες του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, συμφώνησε να δρομολογήσει την παραίτησή της.

Κάτω από το φως του ήλιου η πρωθυπουργός στέκεται πίσω από το πόντιουμ στην οδό Downing 10 και ανακοινώνει την παραίτησή της:

«Από τότε που ξεκίνησα για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, προσπάθησα να εργαστώ για το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι μόνο για λίγους προνομιούχους, αλλά για όλους και να τιμήσω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Έχω κάνει ό, τι μπορώ για να πείσω τους βουλευτές να υποστηρίξουν αυτή τη συμφωνία. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Είναι πλέον σαφές για μένα ότι είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου να διαμορφωθεί μια νέα ηγεσία για την προσπάθεια αυτή. Σήμερα, ανακοινώνω ότι θα παραιτηθώ ως ηγέτιδα των συντηρητικών, την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Έχω συμφωνήσει με τον πρόεδρο του κόμματος, ότι η διαδικασία για την εκλογή νέου ηγέτη θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα» .

Τελειώνοντας την ομιλία της, καθώς η φωνή της έσπασε, πρόσθεσε: «Ήμουν η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία.» 




Δες και αυτό!