Ανώτατο Δικαστήριο Βραζιλίας: Εγκλήματα η ομοφοβία & η τρανσφοβία

24/05/2019
από

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ψηφίζει, ώστε η ομοφοβία & η τρανσφοβία να χαρακτηριστούν εγκλήματα.

Η ψηφοφορία θέλει να κατασταθούν η ομοφοβία και η τρανσφοβία παράνομες, σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, όπως γίνεται με τον ρατσισμό.

Όποιος κάνει διακρίσεις, ή προσβάλλει κάποιο άτομο στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού του, ή της ταυτότητας φύλου του θα υπόκεινται στις ίδιες κυρώσεις, όπως έχουν καθοριστεί για το έγκλημα του ρατσισμού, δηλαδή με τρία χρόνια και πρόστιμο.

Οι βραζιλιάνικες οργανώσεις Associação Brasileira de Lésbicas, Gays, Bissexuais, Travestis, Transexuais e Intersexos (ABGLT) και Grupo de Advogados pela Diversidade Sexual e de Gênero (GADVS) ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει την αποτυχία του Κογκρέσου να ποινικοποιήσει τη βία κατά των ομοφυλοφίλων ως «αντισυνταγματική» .

Τέσσερις από τους έντεκα δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου της Βραζιλίας αποφάνθηκαν ήδη υπέρ της ποινικοποίησης της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας το Φεβρουάριο.

Ο βραζιλιάνος ομοφυλόφιλος πολιτικός David Miranda έγραψε στο twitter: «Δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε τόσους πολλούς από εμάς που κακοποιούμαστε και πεθαίνουμε καθημερινά» .

https://www.facebook.com/antrabrasil/photos/a.944408385644511/2267766103308726/?type=3&theater




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!