Μήνυση από τρανς γυναίκα στα McDonald για παρενόχληση στην εργασία

23/05/2019
από

Δεκάδες εργαζόμενες γυναίκες σε διάφορες πόλεις έχουν καταθέσει καταγγελίες για διακρίσεις λόγω φύλου κατά των McDonald’s, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, για καλύτερες συνθήκες εργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις, καταγγέλλοντας επίμονη παρενόχληση και κακοποίηση στον εργασιακό τους χώρο.

Μεταξύ αυτών είναι κι η La’Ray Reed, μια τρανς γυναίκα που καταγγέλλει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από συνεργάτες της δημοσίως πριν τελικά απολυθεί, μετά από τέσσερις μήνες, το 2015 στο Μίσιγκαν.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου της στα McDonald’s είπε ότι δεν της επιτρεπόταν να χρησιμοποιεί καμία τουαλέτα, ούτε των ανδρών ούτε των γυναικών, και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα ξεχωριστό “βρόμικο, αχρησιμοποίητο” WC, που μέχρι τότε λειτουργούσε αποκλειστικά ως ντουλάπα με τη φύλαξη της σκούπας. Η επίσημη καταγγελία της, με νομικούς όρους, αναφέρει ότι επανειλημμένως τη ρωτούσαν σχετικά και τη χλεύαζαν σε βάρος της ταυτότητας φύλου της.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας της μέρας εκεί, μετά την απόφαση απόλυσής της, όταν κλήθηκε να παραλάβει την τελευταία της αμοιβή, ο διαχειριστής του καταστήματος της είπε: “Νομίζεις ότι δεν ξέρω τι είσαι, από το πώς ντύνεις και κοιτάς;” Η τελευταία της αμοιβή έγραφε πάνω 16 σεντς.

“Ως έμμεσο και άμεσο αποτέλεσμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, της διαφορετικής μεταχείρισης με βάση την ταυτότητα φύλου της και των αντιποίνων σε βάρος της” , η καταγγελία αναφέρει ότι: “η Reed υπέστη σοβαρό πνευματικό και συναισθηματικό τραύμα και συναισθηματικό άγχος, προκαλώντας της αυτοκτονικές τάσεις και την ανάγκη θεραπείας.” 

Οι δικηγόροι των McDonald’s υποστηρίζουν ότι η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για τις συνθήκες εργασίας σε κάθε ανεξάρτητο franchise κατάστημα της αλυσίδας. Αυτή η ευθύνη συζητείται επί του παρόντος στο δικαστήριο, καθώς η διοίκηση Trump ανακάλεσε πρόσφατα την πολιτική του Ομπάμα που ρύθμιζε οι εταιρείες να μοιράζονται τις ευθύνες για την προστασία των υπαλλήλων των franchise.

 




Δες και αυτό!