25 cis λευκοί ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν την απαγόρευση της άμβλωσης στην Αλαμπάμα

16/05/2019
από

Από την Τρίτη η Αλαμπάμα πήγε πίσω στον χρόνο, με τον χαρακτηρισμό της άμβλωσης ως έγκλημα, μέσα από την ψήφιση νέου νομοσχεδίου.

Η νομοθεσία χαρακτηρίζει την άμβλωση έγκλημα, σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης, με μόνη εξαίρεση τη σοβαρή απειλή για την υγεία της γυναίκας.

Ο νέος νόμος της Αλαμπάμα, με τον οποίο επιβάλλεται σχεδόν ολοκληρωτικά η απαγόρευση των αμβλώσεων, ο πιο αυστηρός των ΗΠΑ, ψηφίστηκε από μία ομάδα αποκλειστικά cis, λευκών, ανδρών πολιτικών. Ο νόμος της Αλαμπάμα θα επηρεάσει δυσανάλογα τις μαύρες και τις φτωχές γυναίκες, επειδή είναι πιο πιθανό να χρειαστούν να κάνουν μία άμβλωση, ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν τους πόρους για την κάνουν σε μία άλλη πολιτεία.

Από τους 27 Ρεπουμπλικάνους, όλοι cis, λευκοί, άνδρες, που κυριαρχούν στις 35 έδρες της Αλαμπάμα, οι 25 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου αργά την Τρίτη (14/05). Αυτή είναι η ομάδα της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας στη Γερουσία, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα τους:

Κι αυτά είναι τα υπόλοιπα 20 μέλη του Δημοκρατικού Σώματος που ψήφισαν για την απαγόρευση των αμβλώσεων:

Υπάρχουν μόνο τέσσερις γυναίκες στη γερουσία της Αλαμπάμα, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των οκτώ ισχυρών μειονοτήτων του δημοκρατικού κόμματος στο ανώτατο τμήμα του κρατικού νομοθετικού σώματος.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο ρεπουμπλικάνοι, που υπολείπονται των 25 δεν ψήφισαν καθόλου.

Η νομοθεσία πια θεωρεί την άμβλωση έγκλημα σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης, με μόνη εξαίρεση τη σοβαρή απειλή για την υγεία της γυναίκας.

Το νομοθετικό σώμα της Αλαμπάμα αποτελείται κατά το 15,7% από γυναίκες συνολικά, το έκτο χαμηλότερο ποσοστό στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με το 28,7% των κρατικών νομοθετών σε εθνικό επίπεδο. Η δε Γερουσία έχει ακόμη χαμηλότερο ποσοστό γυναικών, που φτάνει μόλις στο 11,4%.

Ο ηγέτης της δημοκρατικής μειονότητας, Μπόμπι Σίλλεντον, σημείωσε την ανισορροπία, ενώ αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο για την άμβλωση: “Έχετε 27 άντρες από την άλλη πλευρά έτοιμους να πουν στις γυναίκες τι μπορούν να κάνουν με το σώμα τους” .

Η GLAAD έγραψε στο twitter: “Πολλά LGBTQ άτομα στηρίζονται από την παροχή αμβλώσεων και αξίζουν ασφαλή και νόμιμη πρόσβαση σ’ αυτήν, στην Πολιτεία στην οποία διαμένουν.” 

Όλα τα άτομα χρειάζονται πρόσβαση στις αμβλώσεις




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!