Ο ΙΑΑF στέλνει την Caster Semenya να διαγωνιστεί με τους άνδρες αν δεν πάρει κατασταλτικά

09/05/2019

Σε μια ιδιαιτέρως κακοποιητική ανακοίνωση προέβη ο παγκόσμιος αθλητικός οργανισμός IAAF, με αφορμή την υπόθεση της αθλήτριας Caster Semenya.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την ένσταση της Semenya στην απόφαση του Court of Arbitration, που την υποχρεώνει να λαμβάνει κατασταλτικά τεστοστερόνης, προκειμένου να αγωνιστεί σε συγκεκριμένες διοργανώσεις. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε τρανς και intersex αθλητές.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός πρέπει να πάψει να είναι ιντερσεξοφοβικός

Σύμφωνα με τον ΙΑΑF, “οι αθλήτριες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που συμμετέχουν σε αγώνες των 400, 800 και 1.500 μέτρων μπορούν να διαγωνίζονται με άνδρες αθλητές, αν δεν αισθάνονται άνετα να λαμβάνουν φάρμακα για να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους”.

Αυτό σημαίνει – σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΑΑF – ότι αν η Semenya αρνηθεί να λάβει τα κατασταλτικά αυτά, θα μπορεί να αγωνίζεται στη κατηγορία γυναικών μόνο σε μικρές αθλητικές εκδηλώσεις, χωρίς διάκριση.

Οι θαυμαστές της Semenya δηλώνουν εξοργισμένοι με την απόφαση αυτή ενώ έχουν ξεκινήσει εκστρατεία υποστήριξής προς το πρόσωπό της.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!