Καλεί για συνέχιση της πίεσης στο Μπρουνέι για τους αντι-gay νόμους

08/05/2019
από
HOLLYWOOD, CA - JUNE 07: 46th AFI Life Achievement Award Recipient George Clooney attends the American Film Institute's 46th Life Achievement Award Gala Tribute to George Clooney at Dolby Theatre on June 7, 2018 in Hollywood, California. 390011 (Photo by Kevin Winter/Getty Images for Turner)

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Μπρουνέι δε θα εφαρμόσει τελικά τη θανατική ποινή λόγω ομοφυλοφιλίας, ωστόσο, δήλωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει την πίεση στη μικρή ασιατική χώρα, ενάντια στους νόμους της.


Σε μια δήλωση, που δημοσιεύθηκε χθες (7 Μαΐου), ο Κλούνεϊ είπε ότι η απόφαση ήταν ένα “τεράστιο βήμα προόδου μετά από ένα τεράστιο άλμα προς τα πίσω” , επεσήμανε όμως ότι – παρά τις διαβεβαιώσεις του σουλτάνου του Μπρουνέι – ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει.

Δήλωσε, επίσης, ότι η αντίδραση στους νόμους στέλνει «ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε χώρες, όπως η Ινδονησία και η Μαλαισία, ότι υπάρχει κόστος για τη θέσπιση αυτών των νόμων» . Ακόμη υπογράμμισε, ότι το κόστος αυτό δεν είναι ότι οι άνθρωποι θα μποϊκοτάρουν ξενοδοχεία, αλλά έχει να κάνει περισσότερο με εταιρείες και «μεγάλες τράπεζες» που δε θα κάνουν πλέον συναλλαγές μαζί τους.

“Η ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είχε τεράστιο αντίκτυπο” , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλούνεϊ και πρόσθεσε:

“Έτσι, ο νόμος για την καταστροφή των πολιτών τους εξακολουθεί να ισχύει, που σημαίνει ότι μόλις η πίεση σταματήσει, θα μπορέσουν απλώς να ξεκινήσουν τη διαδικασία εκτέλεσης των θανατικών ποινών. Οπότε, σε σχέση με το μποϊκοτάζ, όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό. Για την οικογένειά μου και για μένα, εμείς δε μπορούμε απλά να τα παρατήσουμε, μέχρις ότου αυτός ο δρακόντειος νόμος διαγραφεί επίσημα” .

Τζορτζ Κλούνεϊ: Μποϊκοτάζ στα ξενοδοχεία του σουλτάνου του Μπρουνέι




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!