Πριν ψηφίσεις μάθε ποιοι και ποιες δεσμεύτηκαν για τα LGBTΙ δικαιώματα

06/05/2019

Στη σελίδα της Colour Youth μπορείτε να δείτε μια λίστα με τα υποψήφια για τις ευρωεκλογές άτομα έχουν υπογράψει τη «Δέσμευση για τα LGBTΙ δικαιώματα» (Pledge), όπως αυτή έχει σχεδιαστεί από την ILGA-Europe και τη Δέσμευση «No Hate Appeal» σχετικά με τη ρητορική μίσους που συνέταξαν 23 ευρωπαϊκές οργανώσεις.

Το περιεχόμενο των δεσμεύσεων αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και για τα οποία απαιτείται δυναμική δράση.

Στη λίστα συναντάμε συνολικά 32 υποψήφια άτομα, εκ των οποίων τα 5 είναι ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ (Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Γιώργος Κουνάνης, Στέλλα Μπελιά, Αντώνης Σιγάλας & Βασίλης Σωτηρόπουλος).

Τα υποψήφια άτομα που έχουν υπογράψει εκπροσωπούν παρατάξεις/συνδυασμούς από το ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, τη Λαϊκή Ενότητα, τους Οικολόγους Πράσινους και το ΜέΡα 25.

Κανένα υποψήφιο άτομο από το ΚΙΝΑΛ και τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει υπογράψει κάποια από τις δύο δεσμεύσεις.

Ολόκληρη η λίστα

 

«Ενημερώσου και Ψήφισε»

Η καμπάνια «Ενημερώσου και Ψήφισε» διοργανώνεται από την Colour Youth με αφορμή τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 και έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Athens Pride και Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας – ΟΛΚΕ. Είναι κομματικά ουδέτερη, και δεν θα στηρίξει κανένα πολιτικό κόμμα/σχήμα.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση των LGBTQ ψηφοφόρων, ιδιαιτέρα των νέων, αλλά και του ευρύτερου κοινού, για την σημασία που έχει κάθε ψήφος στην στήριξη της δημοκρατίας και στην προσπάθεια της LGBTQ κοινότητας να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Επιπλέον, στόχος της καμπάνιας αποτελεί η άσκηση πολιτικής πίεσης σε υποψήφιους/ες ευρωβουλευτές ώστε να λάβουν ανοιχτά θέση ότι θα στηρίξουν τα αιτήματα της LGBTQ κοινότητας.

Για να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια, πατήστε εδώ.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!