Εν-στάσεις

27/09/2011
antivirus magazine διαφήμιση
Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ

Βγήκαν τα φαντάσματα

Τελείωσαν τα ψέματα και οι αυταπάτες και η Ελλάδα βρίσκεται πλέον ένα βήμα από τη χρεοκοπία, έστω και τη συντεταγμένη όπως την αποκαλούν. Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους Ελληνες πολίτες, ουδείς το γνωρίζει επακριβώς, αφού είναι κάτι το οποίο πρώτη φορά αντιμετωπίζει μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ανοιξε με λίγα λόγια ο κύκλος του φόβου και τα φαντάσματα βγήκαν στην επιφάνεια… Και με διαφορετικούς τρόπους το «παλεύουν» όσοι γνωρίζουν ότι, παρά το γεγονός ότι δεν φέρουν μόνοι την ευθύνη, θα χρεωθούν ολόκληρη την αποτυχία. Ο λόγος φυσικά για όσους ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο… Συνηθισμένες θα χαρακτήριζαν οι ψυχαναλυτές ορισμένες αντιδράσεις τους για ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τραυματικό γεγονός.

Στο στάδιο της άρνησης βρίσκονται ορισμένοι, με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εμφανίζεται να το πολεμάει, να συνεχίζει να ελπίζει και να είναι έτοιμος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο προκειμένου να αποφύγει την ήττα.

Αλλοι φλερτάρουν με την επίσης συνηθισμένη σε αυτές τις περιπτώσεις λύση της φυγής. Είναι εκείνοι οι οποίοι πρώτοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τον Τιτανικό που βουλιάζει, που στην προκειμένη περίπτωση συμβολίζει την εξουσία. Ετσι, όλο και περισσότεροι στο κυβερνών κόμμα βλέπουν τις πρόωρες εκλογές ως λύτρωση, ως έναν κομψό τρόπο για να μη χρεωθούν την αποτυχία της πολιτικής που εφάρμοσαν.

Αλλοι πάλι -και πρόκειται για εκείνους με τον πιο σύνθετο ψυχισμό- προβάλλουν τα δικά τους συναισθήματα φόβου, επιθετικότητας, αποτυχίας κ.λπ. σε κάποια ομάδα ανθρώπων την οποία στοχοποιούν και δαιμονοποιούν. Και είναι πιθανόν η περίπτωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τελευταία όπου βρεθεί κι όπου σταθεί επισημαίνει τον κίνδυνο που αποτελούν οι μετανάστες για τη δημόσια υγεία.

 

Διατηρώντας την πεποίθηση ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης χρήζει άμεσα αντιμετώπισης, πιστεύουμε ότι η πρακτική αυτή παραπέμπει σαφώς σε συγκεκριμένες ιδεολογίες και εποχές, ενώ παραπλανεί την κοινή γνώμη σχετικά με την αληθινή διάσταση των πραγμάτων.

 

Επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό έχει επισημάνει ο υπουργός ότι η μαζική κίνηση μεταναστών προς τις χώρες της Ε.Ε. εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αφού μεταξύ των παράνομων μεταναστών είναι διαδεδομένες ασθένειες όπως η φυματίωση, η ηπατίτιδα, η ελονοσία και το AIDS. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, έχει σημειώσει ότι στη χώρα παρατηρείται έξαρση του AIDS λόγω της παράνομης μετανάστευσης. Ωστόσο, αρκεί μια πρόχειρη ματιά στα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία για να διαψευστούν οι ισχυρισμοί του υπουργού.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (2010) του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα άτομα με προέλευση από χώρα με αυξημένη επίπτωση της ασθένειας που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV είναι το 35,2% του συνολικού πληθυσμού των ασθενών με AIDS. Σε αυτό το ποσοστό ωστόσο περιλαμβάνονται και μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα. Αναφορικά δε με το 2011, ύστερα από σχετική διερεύνηση των μονάδων λοιμώξεων, προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες που έχουν προσβληθεί ώς τώρα από τον ιό στη χώρα είναι μόλις 32, ενώ παρουσιάζεται μεγάλη διασπορά της επιδημίας ανάμεσα στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

 

Κατόπιν αυτών, γίνεται σαφές ότι η τακτική Λοβέρδου είναι ακόμη ένας τρόπος αποφυγής της ανάληψης ευθυνών, κάτι που έχει καταντήσει μεταδοτική ασθένεια τελευταία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!