Μπολσονάρο: Η Βραζιλία δεν μπορεί να είναι ένας «παράδεισος gay τουρισμού»

29/04/2019
από

Την ανησυχία τους για περαιτέρω έξαρση της βίας κατά της LGBT κοινότητας της Βραζιλίας εκφράζουν πολιτικοί και ακτιβιστές, με φόντο τις νέες ομοφοβικές δηλώσεις του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Τις αντιδράσεις της LGBT κοινότητας της Βραζιλίας έχει προκαλέσει η δήλωση του ακροδεξιού και αυτοαποκαλούμενου ομοφοβικού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, με αφορμή δήλωσή του ότι η χώρα δεν μπορεί να γίνει «ένας παράδεισος gay τουρισμού».

«Αν θέλετε να έρθετε και να κάνετε με μια γυναίκα», φέρεται να είπε ο Μπολσονάρο σε δημοσιογράφους . «Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τον τόπο να γίνει γνωστός ως ένας παράδεισος γκέι τουρισμού. Η Βραζιλία δεν μπορεί να είναι μια χώρα του gay κόσμου, του gay τουρισμού. Έχουμε οικογένειες», είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος σύμφωνα με το βραζιλιάνικο περιοδικό Exame.

Όπως γράφει ο βρετανικός Guardian ο David Miranda, μέλος του κογκρέσου και ακτιβιστής έκανε λόγο για εθνική ντροπή. Ο Miranda τόνισε ότι τα σχόλια του προέδρου θέτουν σε κίνδυνο την LGBT κοινότητα της Βραζιλίας στοχοποιώντας τους, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών.

«Πρόκειται για καταστροφική δήλωση και σε ό,τι έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και αναφορικά με τη διεθνή εικόνα της χώρας», τόνισε ο Renan Quinalha, δικηγόρος από το Σάο Πάολο και LGBT ακτιβιστής .

Πρόσθεσε ότι οι αναφορές Μπολσονάρο «δίνουν το πράσινο φως στα ήδη ανησυχητικά επίπεδα βίας κατά μελών της LGBT κοινότητας».

Ο Μπολσονάρο, πρώην αξιωματικός του στρατού, είναι γνωστός για τις ομοφοβικές του θέσεις, τις οποίες εκφράζει ανοιχτά και δηλώνει περήφανος γι’ αυτές. «Ναι είμαι ομοφοβικός και πολύ περήφανος γι’ αυτό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ενδεικτική της αμάθειας και του μίσους του ακροδεξιού Βραζιλιάνου προέδρου προς την gay κοινότηταμ είναι οι δηλώσεις σε συνέντευξή του το 2013 με τον Βρετανό ηθοποιό Steven Fry. Τότε ο Μπολσονάρο είχε δηλώσει ότι «ομοφυλόφιλοι φονταμεταλιστές κάνουν πλύση εγκεφάλου σε ετεροφυλόφιλα παιδιά προκειμένου να τους κάνουν gay για να τους ικανοποιούν σεξουαλικά στο μέλλον. Ο ηθοποιός μετά τη συνέντευξη δήλωσε ότι ήταν η συνάντηση με τον Μπολσονάρου ήταν η πιο ανατριχιαστική εμπειρία που έχει βιώσει με άνθρωπο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!