Ο νέος διευθυντής ράγκμπι ζητά την απόλυση του ομοφοβικού Folau

26/04/2019
από

“Στηρίζω το ότι θέλουμε ένα παιχνίδι που να περιλαμβάνει όλα τα άτομα”

Scott Johnson

Μια ισχυρή νέα φωνή στηρίζει την απόλυση του Αυστραλιανού παίκτη και αστέρι του ράγκμπι, Israel Folau.

Ο Scott Johnson είναι ο νέος διευθυντής του ράγκμπι στην Αυστραλιανή Ένωση Ράγκμπι (ARU). Προηγουμένως προπονούσε την εθνική ομάδα της Σκωτίας. Ο Johnson δήλωσε ότι ο Folau θα πρέπει να τερματίσει τη σύμβασή του μετά από τις ομοφοβικές θέσεις, που ανέβασε στον λογαριασμό του Twitter του, καθώς και στο Instagram.

Israel Folau

Ο αφοσιωμένος χριστιανός, Folau, δημοσιεύει φράσεις όπως «η κόλαση περιμένει» τον ομοφυλόφιλο που πρέπει να “μετανοήσει” για τις αμαρτίες του. Έγραψε επίσης παρόμοια μηνύματα πέρυσι και έλαβε προειδοποιήσεις από την ARU και το κρατικό όργανο ράγκμπι της Νέας Νότιας Ουαλίας. Τα δύο διοικητικά όργανα τον προειδοποίησαν, ότι θα τον απομάκρυναν, εάν επαναλάμβανε τις ομοφοβικές θέσεις του στα κοινωνικά μέσα.

Λίγες μέρες μετά τις πιο πρόσφατες θέσεις του, το ARU και το NSW Rugby τερμάτισαν τη σύμβασή του. Όμως, ο Folau άσκησε έφεση κατά της απόφασης και θα αγωνιστεί για την καριέρα του σε ακρόαση στις 4 Μαΐου.

Israel Folau

Ο Johnson συμφώνησε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στον Folau να παίζει.

«Ο Israel έχει την ευκαιρία να υποβάλει την υπόθεση του στο δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα. Θέλω να το καταστήσω ξεκάθαρο – είμαι υποστηρικτής των θέσεων της ARU» .

“Στηρίζω το ότι θέλουμε ένα παιχνίδι που να περιλαμβάνει όλα τα άτομα. “

Scott Johnson

Scott Johnson

Ο Johnson έχει μία δυνατή φιλία με τον ανοιχτά gay πρώην παίκτη Gareth Thomas. Ο Ουαλός παίχτης της εθνικής έκανε coming out στον Johnson, πριν ακόμη βγει να το πει δημοσίως το 2009, στα αποδυτήρια μετά από ένα παιχνίδι, παρόλο που ο Johnson τότε προπονούσε την αντίπαλη ομάδα.

«Αυτό είναι που αγαπώ στο άθλημα – μου αρέσει, ότι προπονώ τώρα την αντίπαλη ομάδα και με φωνάζει στα αποδυτήρια, γιατί ήθελε μόνο να μου μιλήσει» , είπε ο Johnson.

«Και πέρασα τις επόμενες 24 ώρες στο ξενοδοχείο της αντίπαλης ομάδας, μιλώντας με τους συμπαίκτες του, επειδή δε μπορούσε να το κάνει ο ίδιος. Ήμουν πολύ προνομιούχος και αισθάνθηκα μεγάλη τιμή, να είμαι εκεί, ως ο άνθρωπος, που ο Gareth Thomas χρειάστηκε για να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του» .




Δες και αυτό!