Επιδρομή της αστυνομίας σε δημοφιλές gay club στην Ουκρανία

25/04/2019
από

Το Potemkin, ένα δημοφιλές gay club στην κεντρική Ουκρανία, έγινε στόχος επιδρομής της αστυνομίας, στη 1 π.μ. στις 20 Απριλίου, σύμφωνα με τον Nash Mir, έναν από τους πιο σημαντικούς τοπικούς LGBTI οργανισμούς.
Μόλις μπήκαν οι αστυνομικοί στο club, ανάγκασαν τα περίπου 30 άτομα, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, να ξαπλώσουν κάτω, και το ίδιο απαίτησαν από τα μέλη του προσωπικού.

Τα κινητά τηλέφωνα όλων κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, μέλη του προσωπικού διαπίστωσαν ότι αντικείμενα εξαφανίστηκαν από το βεστιάριο.

Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν με ομοφοβικό τρόπο, φωνάζοντας προσβολές και ανάγκασαν δύο αλλοδαπούς να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

Ακόμη, φέρεται ότι οι αστυνομικοί προκάλεσαν τραυματισμούς σε ένα άτομο.

Τόσο οι ιδιοκτήτες του club όσο και άτομα που βρίσκονταν εκεί υπέβαλαν αιτήσεις διαμαρτυρίας για τις ενέργειες της αστυνομίας στο αστυνομικό τμήμα Soborne της Dnipro.

Ποιος ο λόγος;

Ο επίσημος δικτυακός τόπος της αστυνομίας της Dnipro παρουσίασε μια εξήγηση για την επιδρομή. Η αστυνομία εξήγησε ότι κλήθηκε σε προδικαστική έρευνα, σύμφωνα με το 2ο μέρος του άρθρου 302 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας, που ποινικοποιεί τη δημιουργία και τη διαχείριση οίκων ανοχής και τη σεξεργασία.

Το άρθρο, ωστόσο, δεν προβλέπει την ομοφοβική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Οι αστυνομία επιβεβαίωσε ότι απέσυρε εξοπλισμό, φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, καθώς και προφυλακτικά.

Το ομοφυλόφιλο συναινετικό σεξ ανάμεσα σε ενήλικες δεν είναι έγκλημα στην Ουκρανία.

«Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις, προφανώς, ομοφοβικές και παράνομες ενέργειες της αστυνομίας στην πόλη Dnipro» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του Nash Mir, Andriy Maymulakhin σε δήλωσή του:

«Αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, όταν δεν υπάρχει γνήσια αξιόποινη πράξη, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων μίσους, που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό, η αστυνομία, όντως, ασχολείται με την επίθεση σε ενήλικες gay άνδρες, που κάνουν συναινετικό σεξ» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε, ότι η δίωξη της λεγόμενης «διανομής πορνογραφίας» και «της λειτουργίας οίκων ανοχής» (άρθρα 301 και 302 του Ποινικού Κώδικα αντίστοιχα) είναι ένας αναχρονισμός στον σύγχρονο δημοκρατικό κόσμο και ένα μέσο επιλεκτικής πίεσης, αν αυτό επηρεάζει τις εθελοντικές ενέργειες ενήλικων ατόμων» .

Παρακολουθήστε το βίντεο της επιδρομής παρακάτω:




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!