Ομόφυλα φιλιά σε εμπορικό κέντρο στην Κολομβία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

18/04/2019
από

Το kiss-athon έγινε δυο μέρες μετά την επιβολή προστίμου σε gay ζευγάρι που κρατιόταν από το χέρι και αγκαλιάστηκε σε δημόσιο χώρο στην Κολομβία.

Δεκάδες ομόφυλα ζευγάρια φιλήθηκαν στο στόμα, την Τετάρτη (17 Απριλίου), έξω από εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των LGBTQ+ ατόμων στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Αυτή η πράξη διαμαρτυρίας διεξήχθη δύο ημέρες μετά από παρενόχληση σε βάρος δύο ανδρών στο εμπορικό κέντρο Andino, από έναν άνθρωπο, που τους έσπρωξε και τους φώναξε ομοφοβικές προσβολές, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, ερωτοτροπούσαν μπροστά σε παιδιά.

Ωστόσο, ο Esteban Miranda και ο Nicolas Tellez αρνήθηκαν τις κατηγορίες κι είπαν ότι απλά αγκαλιάστηκαν και κρατούνταν από το χέρι, όπως όλα τα άλλα ετερόφυλα ζευγάρια.

Το ζευγάρι κάλεσε την αστυνομία, αλλά σοκαρίστηκαν και εξοργίστηκαν, όταν τους επιβλήθηκε πρόστιμο για άσεμνη συμπεριφορά κι ο άνδρα, που τους επιτέθηκε αφέθηκε, χωρίς καμία τιμωρία.

Η όλη δοκιμασία είχε καταγραφεί σε βίντεο από τους παρευρισκόμενους και διαδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πυροδότησαν ένα κύμα υποστήριξης από την LGBTQ κοινότητα.




Δες και αυτό!