20χρονος gay μαχαιρώθηκε θανάσιμα από άγνωστο άνδρα στο Παρίσι

15/04/2019
από

Άλλο ένα ομοφοβικό έγκλημα μίσους στο Παρίσι.

Ένας 20χρονος gay άνδρας δολοφονήθηκε από έναν άγνωστο, που συνάντησε στο ταξίδι του στο Παρίσι.


Γνωστός μόνο ως Daniel, ταξίδευε από το Châtelet στο Villejuif στο Παρίσι με έναν φίλο του, τον Fred. Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να πάρουν το λεωφορείο στις 2.30 π.μ. την Πέμπτη 11 Απριλίου. Εκεί γνώρισαν έναν τύπο και τον προσκάλεσαν στο διαμέρισμά τους, σύμφωνα με τη σελίδα fundraising, που ξεκίνησε ο φίλος τους, Nicolas Joubier.

Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα, ο άνδρας μαχαίρωσε τον Fred. Ο Daniel εκείνη την ώρα ήταν στο δωμάτιό του και μιλούσε στο τηλέφωνο. Ο άνδρας επιτέθηκε και στον ίδιο. Ο Daniel προσπάθησε να ξεφύγει πηδώντας από το παράθυρο του πρώτου ορόφου, αλλά οι μαχαιριές τον είχαν ήδη βρει σε ζωτικά όργανα. Οι περαστικοί βρήκαν τον Daniel αναίσθητο στο δρόμο, έχοντας υποκύψει στους τραυματισμούς του.

“Ο Daniel ήταν η ενσάρκωση της φράσης “joie de vivre” (η χαρά της ζωής)” , έγραψε ο Joubier.

«Προκλητικός και ακραίος, δεν έκρυβε τη θηλυκή πλευρά του, αλλά αγαπούσε να παίζει μαζί της, για να αισθάνεται ζωντανός. Συχνά επικρίθηκε ότι ήταν “πάρα πολύ” για κάτι (πάρα πολύ θηλυκός, πάρα πολύ ευφυής, πάρα πολύ χυδαίος), ξεχώριζε επίσης για το ότι ήταν πολύ ευγενής, με χιούμορ και διασκεδαστικός” .

Να προσέχετε

Ο δολοφόνος του Daniel παραμένει ελεύθερος στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η αστυνομία απευθύνεται σε όλους τους μάρτυρες για πληροφορίες. Η δολοφονία αυτή έρχεται εν μέσω αύξησης των LGBTI εγκλημάτων μίσους στο Παρίσι. Τρεις LGBTI επιθέσεις καταγράφηκαν τον Οκτώβριο μόνο στο Παρίσι.

Η οργάνωση LGBTI Stop Homophobie προτρέπει τους ανθρώπους να προσέχουν όταν συναντούν καινούργια άτομα.
«Πρέπει να σας παρακινήσουμε, πάντα μα πάντα, να έχετε τη μέγιστη επαγρύπνηση, όταν συναντάτε ξένα πρόσωπα, ειδικά αν είστε σε μη νηφάλια κατάσταση (αλκοόλ, ναρκωτικά, ακραία κόπωση)» , γράφει η ομάδα σε μια δήλωση και συνεχίζει:

“Να έχετε τακτική επαφή μ’ ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, το οποίο θα επικοινωνεί μαζί σας κι εάν δεν απαντήσετε θα μπορεί να σας βρει.” 

“Daniel, θα μας λείψεις. Αναπαύσου εν ειρήνη όπου κι αν βρίσκεσαι, συνέχισε να διασκεδάζεις, όπως ήξερες τόσο καλά να κάνεις.” 

Ακόμα μια ομοφοβική επίθεση στο Παρίσι




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!