Σχεδόν μία μέρα μετά και αφού εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής διέγραψε την ανάρτηση με τη φωτογραφία του δίπλα στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις υπόλοιπες αντιδράσεις που εκφράστηκαν, υπήρξε και τηλεφώνημα του γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του κόμματος για την επιλογή του.

Ο Κουρουμπλής αισθάνθηκε την ανάγκη να ποζάρει δίπλα σ΄αυτόν που «αν είχε όπλο θα με σκότωνε»

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι πριν προχωρήσει στη διαγραφή της ανάρτησης, ο Π. Κουρουμπλής είχε υπερασπιστεί επί της ουσίας την επιλογή του, καθώς σύμφωνα με το news247.gr, είπε ότι διαφωνεί μεν με τον Αμβρόσιο αλλά «δημοκρατία είναι πιο μεγαλόψυχη και από τους ιεράρχες και έχει πολύ μεγάλη ανοχή».

Παράλληλα, ενέπλεξε και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι… δείχνει κι εκείνος «γενναιότητα» απέναντι στον Αμβρόσιο.

«Εγώ σαν άνθρωπος έχω μία συγκεκριμένη λογική. Είμαι κατά των αποκλεισμών και υπέρ της ανοχής. Μου λέτε ότι έχει εκφραστεί με βαριά λόγια για τον Πρωθυπουργό. Ποτέ ο κ. Τσίπρας δεν μου έχει κάνει την παραμικρή νύξη γι’ αυτούς που κατά καιρούς τον έχουν προσβάλλει. Ούτε για τον Αμβρόσιο. Δείχνει μία γενναιότητα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής.