Ορλάντο: Μία πόλη με δίκτυο πιστοποιημένων LGBTI επιχειρήσεων

08/04/2019
από

Το Ορλάντο θέλει να γίνει η πρώτη πόλη με δίκτυο πιστοποιημένων LGBTI επιχειρήσεων.

Με ψήφισμα γίνεται προσπάθεια για να «διασφαλιστεί ότι οι LGBTQ+ επιχειρήσεις του Ορλάντο θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να αναπτύξουν καινοτομίες, που θα ωφελήσουν όλα τα άτομα που ζουν στην πιο συμπεριληπτική πόλη της Αμερικής.»

Η πόλη του Ορλάντο ελπίζει να γίνει η πρώτη πόλη της Φλόριντα με δίκτυο πιστοποιημένων LGBTI επιχειρήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε LGBTI άτομα θα εκπροσωπούνται καλύτερα.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο, Buddy Dyer, κι η επίτροπος Patty Sheehan παρουσίασαν το ψήφισμα την Τρίτη 2 Απριλίου. Η πρόταση θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα 8 Απριλίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Orlando Weekly:

“Το ψήφισμα θα επιτρέψει στη διοίκηση της πόλης να αναπτύξει μια βάση δεδομένων με τις επιχειρήσεις, την ιδιοκτησία των οποίων έχουν LGBTQ άτομα, που θα πιστοποιούνται από την Εθνική LGBT Διαδικασία Πιστοποίησης Εμπορικού Επιμελητηρίου. Θα παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στην πόλη να παρακολουθεί τη χρήση των ιδιοκτησιών των πιστοποιημένων LGBTQ επιχειρήσεων σε επίπεδο προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και να αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρεσίες, για να εξασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα ενημερώνονται για μελλοντικές ευκαιρίες.” 

Βασικά, αυτό είναι το πρώτο βήμα για ένα σχέδιο, που θα επιτρέπει στις LGBTI επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν.

«Οι μικρές επιχειρήσεις και τα άτομα που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας μας. Κι είναι ο λόγος που έχουμε ένα τόσο ισχυρό επιχειρηματικό και φιλικό οικοσύστημα» , δήλωσε ο δήμαρχος Dyer. «Χρειάζεται να εργαστούμε από κοινού για να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε ένα περιβάλλον που προωθεί ευκαιρίες για όλους» .

Ο Dyer πρόσθεσε ότι με το ψήφισμα «θα διασφαλιστεί ότι οι LGBTQ+ επιχειρήσεις του Ορλάντο θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να αναπτύξουν καινοτομίες, που θα ωφελήσουν όλα τα άτομα που ζουν στην πιο συμπεριληπτική πόλη της Αμερικής» .

Παρακολουθήστε ένα βίντεο του Δήμαρχου Dyer:




Δες και αυτό!