Το μποϊκοτάζ λειτούργησε: Κλείνουν οι λογαριασμοί των social media των ξενοδοχείων του Μπρουνέι

05/04/2019
από

Τα ξενοδοχεία που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι, κλείνουν ένα-ένα τις σελίδες τους στα social media, ενώ το TripAdvisor έχει ήδη απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού και κριτικής σε αυτά.

Μετά την απόφαση του Μπρουνέι να επιβληθούν στο σουλτανάτο εγκληματικοί νόμοι, που προβλέπουν τον θάνατο με λιθοβολισμό για τα gay άτομα, παρά τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, ο Τζορτζ Κλούνεϊ αλλά κι άλλες διάσημες προσωπικότητες, κάλεσαν τον κόσμο σε μποϊκοτάζ στα εννέα ξενοδοχεία του σουλτάνου.

Από την επόμενη μέρα, οι λογαριασμοί των social media των ξενοδοχείων σε Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ και Ιταλία δέχτηκαν πολλά αρνητικά σχόλια. Τόσα πολλά, που αναγκάστηκαν να απενεργοποίησουν τους λογαριασμούς τους.

Σε ισχύ ο νόμος για τον θάνατο των gay με λιθοβολισμό στο Μπρουνέι

Τα εννέα ξενοδοχεία απενεργοποιούν ή διαγράφουν τις σελίδες τους στα social media το ένα μετά το άλλο ξεκινώντας από το Facebook κι έχουν απενεργοποιήσει ακόμη τους λογαριασμούς τους σε instagram και twitter ή έχουν κάνει “ιδιωτικά” τα προφίλ τους.

Τζορτζ Κλούνεϊ: Μποϊκοτάζ στα ξενοδοχεία του σουλτάνου του Μπρουνέι

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα social media των ξενοδοχείων, Dorchester Collection ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση “δεν ανέχεται καμία μορφή ρατσιστικών, σεξιστικών και λοιπών διακρίσεων” .

Τέλος στη συνεργασία Virgin Αυστραλίας & Royal Μπρουνέι




Δες και αυτό!