Ο πρώτος ανοιχτά LGBTI υποψήφιος που κατεβαίνει για πρόεδρος των ΗΠΑ

02/04/2019
από

Ο πρώτος LGBTI υποψήφιος στον αγώνα για την προεδρεία των ΗΠΑ είναι ο Pete Buttigieg (Πιτ Μπουτζίγκεγκ). Πρόσφατα αποκάλυψε ότι γνωρίστηκε με τον σύζυγό του Chasten Glezman μέσω του dating app Hinge.

Ο δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ (στην Ιντιάνα) αποκάλεσε την εφαρμογή πολύ millennial στη συνέντευξή του στην εκπομπή του Van Jones στο CNN. Το Hinge χρησιμοποιεί το Facebook για να διευκολύνει τη διασύνδεση κι εκεί αποκάλυψε ότι:
«Είδα αυτό το φως, κάτι μέσα στα μάτια του» , αναφερόμενος στον σύζυγό του. Το ζευγάρι παντρεύτηκε πέρυσι.

Ο Buttigieg είπε ότι ο σύζυγός του ήταν «ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή του» ενώ εξήρε την ευστροφία του Chasten και το πόσο γειωμένος είναι. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την απόκτηση απογόνων ο Buttigieg είπε «ελπίζω πως ναι» .

Στη συνέντευξη στο CNN, είπε ότι οι ΗΠΑ χρειάζεται να δείξουν «ηθική εξουσία» τόσο για τα LGBT, όσο και για τα άλλα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επισήμανε μάλιστα, ότι αν οι ΗΠΑ μπορούσαν να δείξουν συμπερίληψη, τότε και άλλες χώρες θα «αναγκάζονταν από την παγκόσμια κοινή γνώμη να προχωρήσουν σε κάποιες προόδους» .

«Εάν η Αμερική δεν έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου δεν μπορεί να είναι σεβαστή και δε θα έχει σημασία τι πρέπει να πούμε γι’ αυτό ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» , προειδοποίησε.

Ο Buttigieg ανακοίνωσε επισήμως ότι θα κατέβει στον προεδρικό αγώνα τον περασμένο μήνα, ως ο μόνος LGBTI δημοκρατικός υποψήφιος μέχρι στιγμής και θα είναι ο πρώτος ανοιχτά gay προεδρικός υποψήφιος, που συμμετέχει στις κεντρικές συζητήσεις της DNC.

Είναι Rhodes scholar και παλαίμαχος του πολέμου στο Afghanistan, δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ και μιλάει οχτώ γλώσσες. Η κύρια δουλειά του ως δήμαρχος έχει επικεντρωθεί στην ανάπλαση. Στα 37 του, είναι ο νεότερος υποψήφιος για τον προεδρικό του αγώνα για το 2020. Μια δημοσκόπηση των Δημοκρατικών υποψηφίων στην πολιτεία της Αϊόβα τον περασμένο μήνα ανέδειξε τον Buttigieg τρίτο. Έλαβε διψήφιο ποσοστό και ξεπέρασε τους περισσότερους εθνικούς υποψηφίους, όπως ο Kamala Harris και η Elizabeth Warren.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!