Η βράβευση & η ομιλία της πρώτης λεσβίας surfer παγκόσμιας πρωταθλήτριας

02/04/2019
από

Η Keala Kennelly παρέλαβε το Παγκόσμιο βραβείο Women’s Big Wave World Title για τις επιδόσεις της στο σέρφινγκ στο Challenge 2018 Jaws στο Maui.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, είπε ότι ήθελε να εμπνεύσει τις LGBTI αθλήτριες και τους LGBTI αθλητές να αγκαλιάσουν τον αυθεντικό τους εαυτό. Μίλησε επίσης για το κλείσιμο του μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών αθλητριών/ών.

«Πόσοι από εσάς γνωρίζατε τι θέλατε να γίνετε, στα επτά σας; Εγώ το γνώριζα. Ήθελα να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια. [Αλλά] δεν ονειρευόμουν αρκετά. Τώρα, είμαι μέλος μιας ελίτ ομάδας αθλητριών/ών που πιέζει τα όρια στο τι μπορούν ακόμη να κάνουν οι άνθρωποι. Χρειαζόμουν ένα μεγαλύτερο όνειρο, γιατί όταν ήμουν 25 ετών, κρυβόμουν στη ντουλάπα, πνιγόμουν στη ντροπή, ζούσα με φόβο και μισούσα τον εαυτό μου. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι και Παγκόσμια πρωταθλήτρια και ομοφυλόφιλη ταυτόχρονα. Τώρα έφτασα να είμαι το πρώτο ανοιχτά gay άτομο, που έχει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Είμαι περήφανη για το ποια είμαι κι έχω αγαπήσει τον εαυτό μου ακριβώς όπως είναι, όχι όπως οι άνθρωποι θα ήθελαν να είμαι. Έχω την ελπίδα ότι θα εμπνεύσω άλλες/ους LGBT αθλήτριες/ητές που υποφέρουν στη σιωπή για να ζήσουν την αλήθεια σας.»  

Η Kennelly αποκάλυψε επίσης ότι όταν ήταν 25 ετών, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είναι τώρα.

«Τώρα μπορώ να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια με ίση αμοιβή» , δήλωσε η 40χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια surfer. Επίσης, είπε ότι είναι σημαντικό για τις γυναίκες να ανυψώνουν τις άλλες γυναίκες στον αθλητισμό. «Ονειρευτείτε μεγάλα τρελά όνειρα, γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποια θα γίνουν πραγματικότητα» , πρόσθεσε.

Η Kennelly έπειτα δημοσίευσε στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών κρατώντας το τρόπαιο της, καθώς και ευχαριστώντας τη σύντροφό της. Έγραψε στη φράση στη φωτογραφία: “Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα άτομα στη ζωή μου που με βοήθησαν να έρθω εδώ. Την οικογένειά μου, τις φίλες μου και τους φίλους μου, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μου, τη σύντροφό μου.”

Η Kennelly τέλος αφιέρωσε το βραβείο της στον 7χρονο γιο της, Kekoa. «Αυτό είναι για το γιο μου Kekoa» , έγραψε. «Ζει εκατοντάδες μίλια μακριά από τον κοντινότερο ωκεανό» . Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το να μην είμαι στη ζωή του γιου μου τόσο όσο θα ήθελα να είμαι ήταν μία από τις πιο οδυνηρές θυσίες που έπρεπε να κάνω για το άθλημα που αγαπώ» .




Δες και αυτό!