Κλήθηκαν οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας για την καταστολή «LGBT πάρτι»

26/03/2019
από

Οι προσκλήσεις για ένα πάρτι με drag queens προκάλεσαν αναταραχή στην πόλη Μαλάκκα της Μαλαισίας.

Η κυβέρνηση του κράτους δεσμεύτηκε ότι θα διεξάγει πλήρη έρευνα σχετικά με το φερόμενο ως LGBT πάρτι και για την πρόσκληση, που είχε τον τίτλο «Νύχτα της Μαλάκκα» στην οποία θα συμμετείχαν drag queens.

«Δε θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε είδους προώθηση και πρόγραμμα LGBT ατόμων σ’ αυτό το κράτος» , δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός, Adly Zahari, σύμφωνα με το Malay Mail,

«Θα διεξαγάγουμε περαιτέρω έρευνες μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας» είπε επίσης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι αρχές θα αναλάβουν «αποφασιστική δράση» εναντίον των διοργανωτών, εάν αποδειχτεί ότι έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς και τους νόμους.

Στη Μαλαισία, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και όχι μόνο αυτό, αλλά η κοινωνία γίνεται ολοένα και λιγότερο ανεκτική προς τα LGBT άτομα και συντηρητικοποιείται. Στη χώρα αυτή καταστέλλονται οποιεσδήποτε δράσεις αφορούν σε LGBT συλλογικότητες ή ατομικότητες, κάτι που είναι αποτέλεσμα του θρησκευτικού φονταμενταλισμού των κυρίαρχων πολιτικών.

Οι διοργανώτριες/τές μίας πορείας διαμαρτυρίας γυναικών, που έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα, διώκονται, γιατί τόλμησαν να συμπεριλάβουν στις διεκδικήσεις τους τα δικαιώματα που αφορούν στα LGBT άτομα.

https://www.instagram.com/p/BgIpTEnnpR4/?utm_source=ig_embed

Ο πρωθυπουργός της χώρας πέρυσι είχε δηλώσει ότι τα δικαιώματα των LGBT ατόμων είναι μια δυτική ιδέα και δεν είναι για τη Μαλαισία.

Η Gisele Rimong, ακτιβίστρια με έδρα τη Μαλάκκα από την οργάνωση Justice for Sisters, μίλησε με τα άτομα που διοργάνωσαν το πάρτι κι έμαθε ότι ακυρώθηκε τελικά για λόγους ασφαλείας. Η Rimong είπε ακόμη ότι το πάρτι ήταν prive και μόνο με πρόσκληση και δεν ήταν καν ένα LGBT πάρτι, αλλά αφορούσε στο ετήσιο πάρτι για τη make-up βιομηχανία. Αλλά, δυστυχώς, το γεγονός ότι ήταν guest μία drag queen και τοποθετήθηκε μία σχετική εικόνα στην πρόκληση, αυτό ήταν αρκετό για να προκληθούν οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές αντιδράσεις και να διαταραχθούν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της.




Δες και αυτό!