Τεραστίων διαστάσεων πολύχρωμη σημαία σε συναυλία στο Ντουμπάι

26/03/2019
από

Στην εμφάνιση των Little Mix στο Ντουμπάι, τη στιγμή που τραγούδησαν ένα κομμάτι τους αφιερωμένο στην ομόφυλη συντροφικότητα και αγάπη, μία τεράστια σημαία του ουράνιου τόξου εμφανίστηκε στο video wall του background, παρόλο που η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το δημοφιλές συγκρότημα από τη Βρετανία, το Σάββατο το βράδυ (23 Μαρτίου) στο Assembly στο Ντουμπάι συμμετείχε στο Global Teacher Prize (Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικού). Κατά τη διάρκεια του κομματιού “Secret Love Song, Pt. II” , μία γιγαντιαία σημαία του ουράνιου τόξου εμφανίστηκε στο video wall στο background. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Ντουμπάι και τιμωρείται με θάνατο. Η σημαία, όμως, εμφανίστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, όπου κάποιοι από τους στίχους λένε:

“Why can’t I hold you in the street? (Γιατί δε μπορώ να κρατήσω το χέρι σου στον δρόμο;)
Why can’t I kiss you on the dance floor? (Γιατί δε μπορώ να σε φιλήσω ενώ χορεύουμε;)
I wish that it could be like that (Εύχομαι να μπορούσε να ήταν έτσι)
Why can’t it be like that? (Γιατί να μην είναι έτσι;)
’Cause I’m yours.” (Αφού είναι δικό σου)
Why can’t I say that I’m in love? (Γιατί δε μπορώ να πω ότι είμαι ερωτευμένο;)
I wanna shout it from the rooftops (Θέλω να το φωνάξω από τις στέγες των σπιτιών)
I wish that it could be like that (Εύχομαι να μπορούσε να ήταν έτσι)
Why can’t it be like that? (Γιατί να μην είναι έτσι;)
’Cause I’m yours.” (Αφού είναι δικό σου)

Ένας από τους καθηγητές που είχαν επιλεγεί για το Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικού, ο Andrew Moffat, από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλιάς, πρωτοστάτησε με ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση του εκφοβισμού σε βάρος των LGBT+ μαθητριών/τών με τίτλο: No Outsiders. Το κορυφαίο βραβείο αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ωστόσο, πήγε στον καθηγητή θετικών επιστημών από την Κένυα, Peter Tabichi.




Δες και αυτό!