Ακυρώθηκε η παρουσίαση της Χρυσής Αυγής στην Αίγλη Ζαππείου

23/03/2019

Ακυρώθηκε από τους υπεύθυνους της αίθουσας, η προγραμματισμένη για την 25η Μαρτίου εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αίγλη Ζαππείου.

Αργά την Παρασκευή, η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αίγλη Ζαππείου – ανήμερα της 25ης Μαρτίου – για την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της ακυρώθηκε από τους υπεύθυνους της αίθουσας μετά τη γενική κατακραυγή.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωστοποίηση της είδησης ότι η διοίκηση της Αίγλης είχε παραχωρήσει το χώρο της στην Χρυσή Αυγή είχε προκαλέσει σάλο. Όπως και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Αίγλης, Αναστάσιου Πατέλα ο οποίος δήλωσε «κατευθείαν χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου αλλά είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ. Όπως στο παρελθόν, έχει υπάρξει ζήτηση από μειονότητες, όπως από τρανσέξουαλ, και έχουμε στείλει την προσφορά μας χωρίς καμία διάκριση. Μπορεί να είναι ό,τι είναι στη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν ασπάζομαι την πολιτική τους ιδεολογία αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι ήρθαν μέσα στον χώρο μας και τον σεβάστηκαν. Επειδή δεχθήκαμε τη ΧΑ σημαίνει ότι είμαστε φασίστες; ».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σ.Υ.Δ., το οποίο με δελτίο τύπου χαρακτήρισε “απαράδεκτη τη σύγκριση των τρανς ατόμων με νεοναζί της Χ.Α.”

Απαράδεκτη σύγκριση τρανς ατόμων με νεοναζί της Χ.Α. από Διευθυντή της Αίγλης

Επιπλέον, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ζήτησε- με δήλωσή της στο ΑΠΕ- να μην δοθεί ο χώρος στην ναζιστική οργάνωση. «Ουδεμία ενημέρωση είχαμε πρωτύτερα για την πορεία του εν λόγω αιτήματος καθώς αυτό εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της επιχείρησης της Αίγλης, την οποία καλούμε να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης του χώρου» δήλωσε προσθέτοντας πως «είμαστε αντίθετοι σε όσα πρεσβεύει η «Χρυσή Αυγή», δεν θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα πελάτης «που έχει δικαστήρια» και που μπορεί να μισθώνει ένα χώρο εφόσον πληρώνει. Η ρητορική του μίσους και η πατριδοκαπηλία δεν συνάδουν με τα ιδεώδη των Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, δεν συνάδουν με το Ζάππειο».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!