Υπέρ της διδασκαλίας της LGBT ιστορίας στα σχολεία ψήφισε το Ιλινόις

18/03/2019
από

Το κοινοβούλιο του Ιλινόις ενέκρινε το νομοσχέδιο την Τετάρτη (13 Μαρτίου), το οποίο απαιτεί από τα σχολικά βιβλία ιστορίας να συμπεριλαμβάνουν “τον ρόλο και τη συνεισφορά των λεσβιών, gay, αμφί και τρανς ατόμων στην ιστορία αυτής της χώρας” , σύμφωνα με το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (NPR).

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 60 ψήφους έναντι 42, με την προσδοκία να μειωθεί ο εκφοβισμός κατά των LGBT μαθητριών και μαθητών στα σχολεία του Ιλινόις.

Εάν αυτό το μέτρο γίνει νόμος, το Ιλινόις θα είναι η τρίτη πολιτεία στις ΗΠΑ, που θα έχει επιβάλει με νόμο να διδάσκεται στα σχολεία η LGBT+ ιστορία. Παρόμοια νομοθεσία τέθηκε σε εφαρμογή στο Νιου Τζέρσεϊ νωρίτερα αυτό το έτος, καθώς και στην Καλιφόρνια το 2016.

Το νομοσχέδιο περιμένει τώρα να υπογραφεί από τον κυβερνήτη των δημοκρατικών J. B. Pritzker. Πέρασε από τη γερουσία του Ιλινόις τον Μάιο του 2018 με ψήφους 34-18, σύμφωνα με το The Hill.

Οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο τα σχολεία να διδάσκουν για την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ιστορικών προσώπων. Ο Tom Morrison, εκπρόσωπος των δημοκρατικών, δήλωσε στο NPR:

“Εδώ είναι που λένε οι γονείς: “Πώς ή γιατί η σεξουαλικότητα των ιστορικών προσώπων, ή η ταυτότητα φύλου τους έχει σχέση με το μάθημα;” Ειδικά όταν μιλάμε για το νηπιαγωγείο και το μάθημα της ιστορίας στο δημοτικό” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!