Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λέο Βαραντάκ, δημιούργησε μια τέλεια εικόνα στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα, όταν σε επίσημη συνάντηση με τον Mάικ Πενς συνοδευόταν από τον σύντροφό του.

Ο Βαραντάκ, ο οποίος είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ηγέτης της Ιρλανδίας μετά την εκλογή του το 2017, εξασφάλισε ότι ο σύντροφό του, δρ. Ματ Μπάρρετ, θα βρίσκεται στο πλευρό του, όταν θα συναντήσει επίσημα τον χριστιανό, συντηρητικό, ρεπουμπλικάνο Πενς και τη σύζυγό του, την Πέμπτη (14 Μαρτίου).

Η περίσταση αφορούσε τον εορτασμό του Αγίου Πατρικίου στην αντιπροεδρική κατοικία του Ναυτικού Παρατηρητηρίου, όπου ο Βαραντάκ φρόντισε να κάνει κάποιες μάλλον έντονες παρατηρήσεις σχετικά με την αγάπη, την αποδοχή και την ισότητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

«Έζησα σε μια χώρα, όπου αν προσπαθούσα να είμαι ο εαυτός μου εκείνη τη στιγμή, θα είχα καταλήξει να παραβώ τους νόμους» , δήλωσε προσθέτοντας ότι:

«Αλλά σήμερα, αυτό έχει αλλάξει. Στέκομαι εδώ,ως ηγέτης της χώρας μου, με τα ελαττώματά μου ως άνθρωπος, αλλά κρίνομαι από τις πολιτικές μου ενέργειες κι όχι από τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, το χρώμα του δέρματός μου, το φύλο μου ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μου» .