Το Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα διοργανώνει διήμερο σεμινάριο με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες: Μια διαθεματική προσέγγιση για εργαζόμενους-ες στο πεδίο».

Απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχοκοινωνικής, ιατρικής, νομικής υποστήριξης και διερμηνείς που εργάζονται σε ΜΚΟ, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αυξήσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων πάνω σε βασικές έννοιες, ορολογίες και καλές πρακτικές για την παροχή υπηρεσιών σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μέσα από μια διαθεματική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψιν ζητήματα όπως ο συνδυασμός ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτοτήτων με ζητήματα βίας και βασανιστηρίων, Σεξουαλικής και Έμφυλης Βίας (SGBV), οροθετικότητα, προσφυγική ιδιότητα, κλπ.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

  • Βασικές έννοιες και ΛΟΑΤΚΙ+ ορολογίες
  • ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες και διερμηνεία
  • Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες και οι αναπαραστάσεις τους (νομοθεσία κλπ) σε διαφορετικές χώρες προέλευσης
  • Διαθεματικότητα
  • ΛΟΑΤΚΙ+ επιζώντες/επιζώσεςΒασανιστηρίων και Σεξουαλικής και Έμφυλης βίας (SGBV): Υποδοχή και αναγνώριση
  • Καλές πρακτικές για επαγγελματίεςπου εργάζονται με ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες
  • Trafficking, smuggling, sexworking, survival sex: Αναγνώριση και διαχωρισμός

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος UNINTEGRA, ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που δημιουργήθηκε από το ACSAR Foundation, σε συνεργασία με το msocial, το οποίο λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο κοινοπραξίας αποτελούμενης από  Πανεπιστήμια. Το πρόγραμμα UNINTEGRA έχει στόχο τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του the AMIF fund, και του Catalan Fund for Cooperation.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου 09:00-16:30, στην Αίθουσα Α (1ος όροφος), Ιπποκράτους 7.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του διημέρου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε εδώ: https://goo.gl/forms/zqudVogRPPOxrhww2

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο contact@orlandolgbt.gr