Βραζιλιάνος πολιτικός δήλωσε ότι το ομόφυλο φιλί τιμωρείται με φυλάκιση

13/03/2019
από

Πολιτικός της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σύγκρινε το ομόφυλο φιλί με «πράξεις άσεμνες» και ότι ως τέτοια πράξη θα μπορούσε να τιμωρηθεί με φυλάκιση.

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής του Σάο Παλέλ, Coronel Tadeu, από το δεξιό συντηρητικό Σοσιαλφιλελεύθερο Κόμμα έκανε τα σχόλια αυτά σε ένα tweet το Σάββατο (9 Μαρτίου).

Η LGBT κοινότητα της Βραζιλίας βάλεται από βίαιες επιθέσεις και δολοφονίες, κυρίως τρανς γυναικών, κι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τις ζωές των μελών της για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Ο Tadeu δημοσίευσε μια φωτογραφία δύο ανδρών που ανταλλάσσουν ένα φιλί σε μια εκδήλωση, που έγινε τον Ιανουάριο του 2018 στο Σάο Πάολο.

Στο φόντο της φωτογραφίας διακρίνεται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva, ο οποίος χαμολεάει απολαμβάνοντας το καλλιτεχνικό δρώμενο.


Ο Tadeu έγραψε: «Προτιμάτε έναν πρόεδρο, ο οποίος καταγγέλλει άσεμνες πράξεις (με ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως έναν χρόνο) ή εκείνον που τις θεωρεί τέχνη;» .

Κι όλα αυτά ενώ η LGBTI κοινότητα στη Βραζιλία αντιμετωπίζει παρενοχλήσεις, διακρίσεις και βία, με αναφορές για τα υψηλότερα ποσοστά LGBT δολοφονιών, ειδικά σε βάρος των τρανς γυναικών.




Δες και αυτό!