Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης καθιέρωσε την Ημέρα Hector Xtravaganza

12/03/2019
από

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, καθιέρωσε την 9η Μαρτίου, ως Ημέρα Hector Xtravaganza προς τιμήν του θρύλου των ballroom, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Rob Bennett for the Office of Mayor Bill de Blasio

Το Σάββατο 9 Μαρτίου ανακοίνωσε το εξής μήνυμα:

“Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να αποδώσω φόρο τιμής στον διασημότερο Νεοϋορκέζο, που επέδειξε απεριόριστη δημιουργικότητα, ποικιλομορφία, αφοσίωση και πνεύμα γενναιοδωρίας στη μεγάλη μας πόλη. Τώρα λοιπόν, εγώ, ο Bill de Blasio, δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης, ανακηρύσσω τη σημερινή ημέρα, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, στην πόλη της Νέας Υόρκη, ως Ημέρα του Hector Xtravaganza.” 

Το House of Xtravaganza είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα, που αναδύθηκαν από τους underground χορούς της Νέας Υόρκης κι ένα από τα πιο μακροχρόνια ενεργά.

Το House των μελών Xtravaganza αναγνωρίζεται για την πολιτιστική του επιρροή στους τομείς του χορού, της μουσικής, της εικαστικής τέχνης, της νυχτερινής ζωής, της μόδας και της ακτινοβολίας της κοινότητας.

Ο Hector γιορτάζεται και τιμάτε, επίσης, για το έργο του στον κόσμο της μόδας, για τον αγώνα του για τον ιό του HIV και για τον queer ακτιβισμό του.

Η σειρά “Pose” του Ryan Murphy, στην οποία ο ίδιος ο Hector ήταν σύμβουλος, βασίστηκε στη χορευτική underground σκηνή των ballroom, που πρωταγωνιστούν οι Billy Porter και Dominique Jackson, όπου ο Hector ήταν ο εκλεγμένος πατέρας τους.

Ο σεναριογράφος της σειρά Steven Canals σε συνέντευξή του στο Attitude είπε:

“Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την ballroom κοινότητα, είχαμε πολλά άτομα, που μας βοήθησαν συμβουλευτικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Pose” . Μας κράτησαν από το χέρι και μοιράστηκαν στις ιστορίες και τις εμπειρίες τους μαζί μας. Γνωρίζαμε ήδη από την αρχή, ότι θα έπρεπε να γίνει σωστά και ότι είχαμε μία μοναδική ευκαιρία να τονίσουμε αυτήν τη συγκεκριμένη κουλτούρα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και το πήραμε πολύ σοβαρά.”




Δες και αυτό!