Ακτιβίστρια για τον ΗΙV γράφει ιστορία ως η πρώτη μαύρη που κερδίζει καλλιστεία για τρανς στην Ταϊλάνδη

10/03/2019
από
Nomen est Omen: Mit Jazell Barbie Royale hat erstmals eine schwarze Kandidatin den Titel als schönste Transgender-Frau der Welt geholt.

Η Αμερικανίδα Jazell Barbie Royale έγινε η πρώτη μαύρη που στέφθηκε «Miss International Queen» στην Ταϊλάνδη σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς για τρανς γυναίκες.

Με δάκρυα στα μάτια η ίδια παρέλαβε το στέμμα κερδίζοντας τις άλλες υποψήφιες από χώρες σε όλο τον κόσμο. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Kanwara Kaewjin από την Ταϊλάνδη και στην τρίτη η Yaya από την Κίνα.

Η Royale, που είναι ακτιβίστρια για το HIV, είπε πως ελπίζει η νίκη της να εμπνεύσει και άλλους, οι οποίοι ίσως πουν «αν μπορεί αυτή να το κάνει, θα πάω κι εγώ του χρόνου στα Miss International Queen για να διαγωνιστώ». Επίσης θέλει να χρησιμοποιήσει την καινούργια πλατφόρμα της για να ενημερώσει σχετικά με την σημασία του τεστ HIV, του ασφαλούς σεξ και την ιατρικής περίθαλψης.

Ο φετινός διαγωνισμός είχε ως θέμα την παγκόσμια ισότητα. Με αφορμή τη νίκη της, η Royale έστειλε ένα μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ: “Σε παρακαλώ μην κατέβεις υποψήφιος στον επόμενο γύρο”. 




Δες και αυτό!